Rask grafikk for eldre PCer

Har du en eldre PC eller Mac uten AGP-port? Fortvil ikke, du kan likevel få rask grafikk uten betydelige oppgraderinger. Du trenger nemlig bare den nye utgaven av 3dfx sitt grafikkort.

Det er det populære Voodoo 3 3000-grafikkortet som nå kommer i PCI utgave. Hittil har bare det tregeste kortet i V3-familien (2000, 3000 og 3500) vært tilgjengelig i PCI-versjon, mens alle de andre har vært reservert for eiere av AGP-hovedkort.

Voodoo 3 3000 er et svært raskt 2D/3D-kort, selv om det riktignok er tregere enn brikker som TNT2 Ultra eller den kommende GeForce. Det er likevel et meget kompetent produkt. Kortet har 16 MB minne, 166 MHz klokkehastighet og støtte for OpenGL, Direct3D og Glide-grensesnitt. Nå blir altså dette kortet tilgjengelig i PCI-utgave, og dette er nok en gledelig nyhet for de med eldre datamaskiner. Det finnes nemlig svært få grafikkort i den klassen som støtter PCI-bussen.

3dfx påstår at Voodoo 3 2000 PCI-kortet selger så bra at det var bare naturlig å lansere en PCI-versjon av storebror 3000. Produsenten har også lagt ut Mac-drivere for kortet på sin hjemmeside, noe som gjør Voodoo 3 tilgjengelig for et enda bredere publikum.