Rare mapper i Windows

Mapper av typen "NtUninstall" har dukket opp under C:/Windows. Hva er dette?


Har fått mange mapper av typen $NtUninstallKB918118$ under C:/Windows. I tillegg er det en undermappe som heter spuninst under hver sånn mappe. Hva er dette og hva kommer det av? Skal de bare være der eller skal de slettes?

Dessuten: under brukeren i documents and settings ligger en mappe som heter lokale innstillinger. Under der ligger mappen temp. Stemmer det at temp-mappen skal være tom hele tiden? Skal man slette det som ligger der?

Mvh
Kjell

Datadoktoren svarer

Hei Kjell,

Hver gang du laster ned og installerer en Service Pack, sikkerhetsoppdatering eller hotfix for Windows opprettes en av disse NtUninstall-mappene, som du forresten normalt sett kun ser dersom du har skrudd på "Vis skjulte filer og mapper" under Mappealternativer. Disse mappene inneholder filer med informasjon om hvordan du kan fjerne disse oppdateringene dersom du skulle ønske det, under Kontrollpanel -> Legg til eller fjern programmer -> vis oppdateringer (under Service Pack 2 for XP).

Sletter du disse mappene, mister du også muligheten til å fjerne oppdateringene på den måten. Har du en stabil PC og veldig lite diskplass kan du slette dem, men er du usikker på om det er lurt kan du alternativt komprimere dem, brenne dem til en CD eller flytte dem til en annen harddisk i stedet.

Når det gjelder Lokale innstillinger-mappen, og alle andre mapper som er skjult, er de som regel dette for at ingen skal knote for mye med dem. I de fleste tilfeller er det best å la disse mappene være i fred, selv om de tilsynelatende ikke har noen praktisk funksjon.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar