Rara.com tar opp konkurransen mot blant andre Spotify og Wimp. Men i motsetning til de to behøver du kun en nettleser og internettilgang for å spille musikken din.
Rara.com tar opp konkurransen mot blant andre Spotify og Wimp. Men i motsetning til de to behøver du kun en nettleser og internettilgang for å spille musikken din.Vis mer

Rara - ny Spotify og Wimp-konkurrent

Du trenger bare nettleseren for å bruke tjenesten.

Det dukker stadig opp nye streaming-konkurrenter til Spotify og Wimp. For en tid tilbake var den den norske tjenesten Beat som åpnet dørene, og nå er det duket for en ny webbasert løsning kalt Rara.

Rara er i likhet med Beat webbasert, men framstår som langt mer polert, mener vi. Løsningen er basert på Adobe Flash, og du trenger ikke annet enn nettleser med Flash-plugin installert, og nettilgang for å få tilgang til musikk fra alle de store plateselskapene.

Beat: Norsk Spotify-konkurrent

10 millioner sanger

Tjenesten ble lansert i 23 land i går, deriblant Norge, og den framstår i norsk språkdrakt. Du kan søke i et musikkbibliotek bestående av 10 millioner sanger ved lanseringstidspunktet, opprette egne spillelister, spille andres spillelister, eller velge en av de mange "radiostasjonene" med forhåndsprogrammert musikk. Skinning samt deling via Facebook og lenker er også på plass.


Da vi testet tjenesten onsdag, fant vi imidlertid lite eller ingen musikk fra artister som Metallica, Adele, The Eagles og Sufjan Stevens, for å nevne noen, til tross for at Rara i likhet med Wimp er en 100% betalingstjeneste. Foruten noen åpenbare hull i utvalget, fungerte tjenesten meget bra. Rask respons og enkel bruk. Dra og slipp av sanger til spillelister er imidlertid noe vi savner.

Under ser du noen flere bilder fra tjenesten.

Rara.com tar opp konkurransen mot blant andre Spotify og Wimp. Men i motsetning til de to behøver du kun en nettleser og internettilgang for å spille musikken din.


Priser

Prismessig er det liten forskjell i forhold til eksisterende tjenester, det koster 49 kroner i måneden for full tilgang i nettleseren, og 99 kroner måneden dersom du også vil bruke tjenesten på mobiltelefon (kun Android er støttet foreløpig).

I en periode tilbyr Rara tilgang for 9 kroner måneden i tre måneder, eller 19 kroner måneden i tre måneder dersom du ønsker tilgang både i nettleseren og på mobiltelefonen.

Du finner mer informasjon på rara.com.

Samleside: Spotify og Wimp.