Rainlendar: smart kalender til skrivebordet

TIPS: Trenger du en enkel kalender med oppgavelister og påminnelser? Da bør du stifte bekjentskap med gratisprogrammet Rainlendar.

De fleste av oss trenger litt hjelp i ny og ne til å huske avtaler og gjøremål. Det er faktisk en helt naturlig del av det å være menneske. Det er her teknikken som regel kommer inn i bildet, i hvert fall for alle som ikke har en sekretær eller bedre halvdel som kan fungere som støttehjerne.

Brukere av Microsoft Outlook har tilgang til kalenderverktøy og påminnere, mens brukere av Outlook Express og de fleste andre gratisalternativene må bruke andre løsninger. Gratisprogrammet Rainlendar er i så måte et smart alternativ.

Programmet inneholder et standard kalenderoppsett for månedlige visninger, og har også fått plass til ukenumre. I tillegg har den en hendelsesliste med tidspunkt og tilhørende påminnelser (lyd/tekstmelding), samt en enkel gjøremålsliste uten tidsfrister, men med hake for utførte oppdrag.

Rainlendar legger seg i utgangspunktet som et transparent lite vindu på skrivebordet ditt, men er også representert med et lite ikon som viser dato i systemverktøylinjen. Du kan imidlertid forandre utseendet ved å installere tilhørende skins. Brukere av Outlook kan ved hjelp av en plugin vise, men ikke redigere, avtaler registrert der. Ønsker du programmet i norsk språkdrakt, finnes det en plugin for det også. Alt sammen er helt gratis.

Mer informasjon finner du på denne siden, der du også kan laste ned siste versjon av programmet.