Radeon 2 nærmer seg?

Ifølge ubekreftede rykter er oppfølgeren til ATIs Radeon-grafikkprosessor på trappene. Spørsmålet er om den klarer å konkurrere med GeForce 3.

Det har aldri vært noe tvil om at ATI før eller senere vil lansere en oppfølger til den populære Radeon-brikken. Den opprinnelige versjonen er jo tross alt over et år gammel, og har kommet i uttallige priskombinasjoner. Radeon var en konkurrent til den originale GeForce 2-brikken til NVIDIA, men siden den gang har GeForce 2-serien blitt oppgradert med Ultra- og PRO-utgaver. Om ikke lenge blir også GeForce 3 tilgjengelig i norske butikker.

Radeon I var definitivt en meget solid brikke, med delvis støtte for DirectX 8-funksjonalitet, svært god bildekvalitet og holdbar ytelse. Den hadde også full støtte for Transform & Lighting-teknologien.

Få detaljer

Radeon 2 vil nå ha full støtte for DirectX 8, og være fullstendig programmerbar. Med andre ord, en direkte utfordrer til GeForce 3. Det har også vært snakk om en forbedret HyperZ-teknologi, som øker minnebåndbredden og forbedrer flyten av informasjon mellom prosessoren og grafikkminnet.

Riktignok kjenner vi ikke de tekniske detaljene, som klokkehastigheten på kjernen og minnet, eller hvor mange polygoner kortet klarer å bearbeide, men det er rimelig å tro at Radeon 2 vil ha spesifikasjoner som er ganske like de vi finner på GeForce 3 (som har en kjerne på 200 MHz og minne på 460 MHz).

Vi venter i spenning

Det er heller ikke klart når de nye grafikkortene vil dukke opp i butikkene, men ifølge magasinet The Inquirer vil de komme i salg mye tidligere enn ventet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorvidt Radeon 2 vil bli en større suksess enn GeForce 3, gjenstår å se. Prisen vil nok bli en avgjørende faktor, men faktum er at NVIDIA er blitt et sterkere navn, som kommer med nye og kraftigere produkter mye oftere enn ATI. Men konkurranse er jo alltid en bra ting, og siden ATI er NVIDIAs eneste reelle konkurrent, blir det spennende å se hvordan de klarer seg.

Vi kommer tilbake med mer om brikken så snart det kommer mer informasjon.