Racet fortsetter!

I følge Sonys siste pressemelding er vi ikke ferdig med megapikslene. Nå er det tolv som gjelder.

Sony annonserte i går en rekke nye produkter - både TV-er, bilstereo, surroundanlegg og digitale kameraer. Dessverre ser det ikke ut til å bli noen ny Alpha med det første (Test: Sony Alpha A100), men på kompaktfronten finner vi noen nyvinninger.

Vi klarer å styre vår begeistring når toppmodellen i W-serien nå kommer med 12 megapikslers CCD-sensor, men kanskje mer gledelig er at kameraet også kommer med HDMI-utgang, som vil være kjekt for å vise bilder i 1920x1080-oppløsning på stuas nye flatskjerm. Kameraet vil også komme med optisk bildestabilisering og tillater ISO-verdier opp til 3200. Interessant er det også at bildeprosesseringen (Bionz) faktisk er arvet fra Alpha A100. Kameraet har 3x optisk zoom med lysstyrke på f/2,8-5,5 og har batteri som rekker til 270 bilder.

W-serien får også to mindre modeller - W90 og W80, og fra den ikke veldig detaljerte pressemeldingen ser det ut til at den eneste forskjellen er at disse har hhv 8 og 7 megapiksler, men hhv 350 og 340 bilder på batteriet (og lavere pris, selvsagt). Spør du oss, høres det ut som en bedre deal.

Rosa!

Nye modeller ble annonsert også i T-serien (Test: Sony CyberShot DSC-T50), der T20 blir tilgjengelig i sort, hvitt, sølv og svært konevennlig rosa, som du kan se på bildet under. Annet enn det får vi ikke vite mer enn 3x zoom, 8Mp og 2,5" LCD.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Racet fortsetter!


Mer spennende er kanskje T100, som blir T-seriens nye toppmodell. Den har 3" LCD-skjerm og 5x optisk zoom - så vidt vi vet er det rekord når det gjelder innfelte objektiver. Kameraet kommer i rødt, sort og sølv og tar bilder med åtte megapikslers oppløsning.

Begge kameraene får dessuten HDMI-utgang, Bionz-prosessering, og i følge pressemeldingen skal de ha optisk bildestabilisering, som vi har litt problemer med å forstå siden objektivene er innfelte, men det får tiden vise.

Racet fortsetter!


Store karer

H9 og H7 blir to nye kameraer å regne med i megazoom-markedet. De har begge 15x optisk zoom, ansiktsgjenkjenning og en ny sportsmodus med prediktiv fokusering som blir spennende å sjekke ut. Også disse kameraene får Bionz-prosessering, kan ta bilder på 1/4000s lukkertid og har en oppløsning på åtte megapiksler, pluss optisk bildestabilisering.

H9 har dessuten en tre tommer stor skjerm som attpåtil kan flippes opp slik at du slipper å ligge på bakken for å ta bilder derfra (H7 har 2,5" fastmontert skjerm). I tillegg har storebror NightShot som vi kjenner fra videokameraene til Sony. Så vidt vi kan skjønne er det da snakk om å kunne ta bilder uten blits i veldig dårlig lys slik at de blir Big Brother-grønne.