Vi bruker CorelDraw 7 til å <A HREF="http://www.dinside.no/ds/owa/art.vis?aid=91">teste blekkskrivere</A> fordi programmet kan håndtere svært avansert vektorgrafikk på en ypperlig måte. Foto: Torvald Kvamme
Vi bruker CorelDraw 7 til å teste blekkskrivere fordi programmet kan håndtere svært avansert vektorgrafikk på en ypperlig måte. Foto: Torvald KvammeVis mer

Råbillig grafikkpakke

For en latterlig lav pris sammenlignet med konkurrentene, kan du bli eier av en de kraftigste grafikkpakkene på markedet. CorelDraw Select Edition inneholder programmer for illustrasjon, bildemanipulering, skanning og mere til.

CorelDraw Select Edition består av CorelDraw 7, PhotoPaint 7 og flere mindre programmer for skanning o.l.. Hele denne pakken får du for bare 1.050 kroner (inkl. mva.), og det er svært rimelig i forhold til kvaliteten på pakken. CorelDraw Select Edition passer egentlig ikke hvis du er på jakt etter å lage enkle innbydelser og lignende oppsett i en fart. Til dette bruket er det andre enklere programmer som egner seg bedre. Dette er en avansert grafikkpakke for deg som vil lage proffe illustrasjoner og sysle med avansert bildebehandling.

Nesten nytt

CorelDraw 8 ble sluppet for en tid tilbake, så CorelDraw Select Edition består derfor ikke av den aller siste versjonen. Men lanseringen av versjon 7 var en betydelig større oppgradering enn versjon 8, så du går ikke glipp av så mye.

Oppgraderingen til versjon 7 inneholdt blant annet store endringer i grensesnittet for å gjøre programmet enklere. Men det kanskje aller viktigste var at programmet ble raskere fordi programkoden ble optimalisert. Versjon 7 er også en av de få versjonene av CorelDraw som var stabil på lanseringstidspunktet. Et stort antall feil er noe som har skjemmet enkelte tidligere versjoner av CorelDraw (spesielt versjon 4).

Årets program i 97

I fjor ble CorelDraw 7 kåret til årets programvare i PC World Norge, og det var ikke uten grunn. CorelDraw 7 er et svært kraftig illustrasjonprogram for deg med litt mer avanserte behov. Programmet har et utall muligheter for å lage komplekse illustrasjoner av alle tenkelige slag som logoer, kartskisser, plakater eller hva du vil. Programmet kan også brukes til å brekke om tekst i brosjyrer o.l., men det er ikke noe desktop-publishing program.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PhotoPaint 7 er et program som best kan sammenlignes med Adobe Photoshop, om enn ikke fullt så raffinert. Brukerterskelen er forholdsvis høy, men mulighetene er store. I dette programmet vil du finne det aller meste av det du vil ha behov for av avansert bildebehandling.

Og mere til...

Corel har for vane å gi med en rekke ekstra programmer utover det man egentlig kjøpte. I dette tilfellet får du med programmene Corel OCR-TRACE som konverterer innskannet materiale til redigerbar tekst, CorelSCAN for å skanne, Corel Multimedia Manager for å organisere bilder og multimedia, Corel Barista for å konvertere CorelDraw tegninger til Java, Kodak Color Management System for å sikre fargelikhet gjennom hele prosessen, 50 skrifttyper og 50 utkklippsbilder. Litt underlig at samlingen av utklippsbilder og skrifttyper ikke er større. Det pleier den nemlig å være i Corels produkter.

Konklusjonen er klar. Har du behov for å jobbe seriøst med grafikk uten å måtte betale skjorta, er dette alternativet svært godt. Dropp planene om Photoshop/CorelDraw 8 og kjøp CorelDraw Select Edition i stedet.