Quintessential Player 4.0

Det finnes haugevis av gratis programvarebaserte MP3-spillere på markedet, men de færreste har innebygd MP3-ripper uten begrensninger. Quintessential Player er et unntak, og vi har sett litt nærmere på versjon 4.0 som ble lansert nylig.

(Klikk for full størrelse)
(Klikk for full størrelse) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kom over Quintessential Player på utkikk etter en gratis CD-ripper til MP3. Vi fant noen, men de fleste kostet enten penger, var trege eller hadde andre begrensninger. Quintessential er derimot gratis, og ripper-delen er meget kjapp.

Vår 73-minutters test-CD ble rippet til MP3 på 3 minutter og 28 sekunder; på vår Athlon XP2700+ baserte PC. Det gir et snitt på 21x over hele platen, og det er svært raskt.

For øvrig er Quintessential Player (forkortes til QCD) en funksjonsrik spiller som blant annet støtter skins, visualitions, har innebygd equalizer-del mm. Hundrevis av plugins kal lastes ned gratis fra QCD-hjemmesiden. Grensesnittet er spesielt og kan kanskje virke litt forvirrende i begynnelsen, men det tok ikke lang tid før vi ble fortrolige med det.

Støtter det meste

Liker du ikke grensesnittet, har du hundrevis av skins å velge mellom.
Liker du ikke grensesnittet, har du hundrevis av skins å velge mellom. Vis mer


QCD Player støtter en rekke formater, deriblant MP3, MP3pro, Ogg Vorbis, WMA og mye mer. Ripping kan enten skje til MP3 eller WAV, mens ripping til Ogg Vorbis blir mulig ved å laste ned en gratis plugin.

Absolutt gratis, absolutt anbefalt

Quintessential Player 4.0 kan lastes ned fra www.quinnware.com. Programmet er på ca 3 megabytes, og tar 10 minutter å laste ned med ISDN-tilkobling.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!