QuickTime 6 er klar

QuickTime 6 er klar

Den nyeste utgaven av det populære avspillingsprogrammet til Apple er nå klar og kan lastes ned.

Publisert
Sist oppdatert

QuickTime er et populært og velkjent program for avspilling av mediafiler fra Internett, og mange nettsteder legger ut for eksempel filmtrailere kun i QuickTime-vennlige format. Versjon 5 av programmet brukes, i følge Apple, av over 100 millioner PC- og Mac-brukere, og nå er versjon 6 offisiellt lansert.

Apple har jobbet en del med teknologien, og den nye utgaven av programmet har følgende nye funksjoner:

Bedre video

En av de største nyhetene i QT6 er støtten for MPEG-4-standarden, som skal gi tilgang til høykvalitetsvideo for diverse plattformer - fra datamaskiner til mobiltelefoner. MPEG-4 har også høyere komprimering, og gjør det mulig å skvise video i DVD-kvalitet i mindre filer.

En annen ny standard som støttes i QuickTime 6 er AAC. Dette er en ny metode for komprimering av lyd, som skal gi CD-kvalitet selv om filene er mindre enn tradisjonelle MP3-filer.

Skip Protection-teknologien skal eliminere hakking og andre båndbredde-relaterte problemer.

Blant andre nyheter er forbedret kvalitet på avspilling av streaming filer fra nettet, samt justeringer i brukergrensesnittet.

QuickTime 6 i basisversjon er gratis, og kan lastes ned fra denne adressen. Det er også mulig å oppgradere til Pro-versjonen, som gir deg flere muligheter som redigering av filer og fullskjermsavspilling. Denne versjonen koster 29.99 dollar - rundt 220 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer