Slik ser Samsungs startmeny for Windows 8 ut. Den blir gratis for alle som kjøper en Samsung-PC med Windows 8. Foto: Laptop Magazine
Slik ser Samsungs startmeny for Windows 8 ut. Den blir gratis for alle som kjøper en Samsung-PC med Windows 8. Foto: Laptop MagazineVis mer

Quick Starter: Samsung fikser på Windows 8

Gir brukerne tilbake den klassiske startmenyen.

Den 26. oktober slipper Microsoft omsider sitt nye operativsystem Windows 8, og fra samme dag vil de første PC-ene med Windows 8 være tilgjengelig i butikkene.

En av de store nyhetene er Modern UI, eller "Metro" som det tidligere var kjent som. Dette innebærer blant annet en helt ny startmeny og applikasjoner som oppdateres automatisk og som ikke kan kjøres på eldre Windows-versjoner.

Og det medfører også at den klassiske start-knappen og menyen er borte.

Mange har uttrykt skepsis til denne betydelige kursendringen fra Microsoft, og mange har allerede lansert løsninger på "problemet". Her på DinSide har vi allerede omtalt flere tredjepartsprogrammer som gir deg noe som ligner den gamle startmenyen også i Windows 8, deriblant Start8 og Classic Shell.

Les også: Her skinner Windows 8

Samsung først av produsentene

Nå har også Samsung bestemt seg for å tilby sine kunder som kjøper Windows 8-maskiner en erstatning for den klassiske startknappen og startmenyen. Programmet heter Quick Starter, og er egentlig en verktøylinje som dukker opp når du beveger musepekeren til øverste del av skjermen. Her vil brukerne finne et ikon merket "Start Menu", som åpner noe som minner sterkt om den menyen som var standard i Windows 7.

Quick Starter blir tilgjengelig som en gratis nedlasting fra Samsung etter lanseringen av Windows 8, skriver Laptop Magazine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme magasin uttrykker at å tilby et alternativ til alle som misliker endringene i Windows 8, kan kan gi Samsung et fortrinn i markedet. Så gjenstår det å se om noen av de andre PC-produsentene vil tilby tilsvarende "fiks".

Samleside: Windows 8