Quake III: Team Arena

id Software har nå sluppet en oppgradering av det siste Quake-spillet. Oppgraderingen fokuserer på lagspill, men dessverre – du får altfor lite, altfor sent.

Publisert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange av oss husker “krigen” mellom Unreal Tournament og Quake III: Arena, som foregikk høsten 1999. Grunnen til at UT av mange ble utropt til vinneren, var spillets mange nyskapende spillvarianter, som prioriterte lagsamarbeid fremfor ren deathmatch.

Det eneste Quake III hadde å by på, var fire stakkarslige Capture the Flag-brett, så utviklerne til id satte seg ned og begynte å jobbe med en forbedring av lagspillaspektet. Hittil har det alltid vært andre selskaper som har fått æren av å produsere ”expantion packs” til Quake-spillene, men denne gangen skulle all utviklingen gjøres av de samme folkene som jobbet med Quake III. Muligens en feiltagelse.

Koster dette penger?!

Hva er det Team Arena-pakken inkluderer? Kort fortalt får du nye brett, våpen, spillermodeller og spillvarianter.

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Det mest interessante er kanskje de nye måtene å spille på: Du får vanlig Capture the Flag (plukk opp fiendens flagg fra deres base og bring det til din egen base for å få poeng), One Flag CTF, hvor du skal få tak i et nøytralt flagg som befinner seg i midten av brettet og ta det med til basen din, Overload, som innebærer at du kommer deg inn på fiendens område og ødelegger en hodeskalle, samt Harvester, hvor du må plukke opp hodeskaller fra falne motstandere og ta dem med til den fiendtlige basen for å score.

For å gjøre strategiaspektet mer interessant, kan du plukke opp en del ”powerups”, som forsterker diverse evner. For eksempel kan de som forsvarer basen utsyre seg med ”guard”-oppgraderingen som gjør dem betydelig mer utholdende. Angriperne derimot kan benytte seg av oppgraderinger som gjør deres offensive evner sterkere. Dette er ganske bra.

Dette er ditt mål i Overload-moduset
Dette er ditt mål i Overload-moduset Vis mer

Så var det brettene da. Her har designerne til id vist en utrolig mangel på kreativitet. Flesteparten av brettene av Team Arena er videreføringer av konsepter fra det originale spillet, med den velkjente blandingen av industrielt og gotisk interiør. Dette har vi sett nok av! Det eneste brettet i spillet vi fikk noe glede ut av, er Overdose – et stort, utendørs område med strategisk plasserte baser og bygninger. Dette er faktisk gøy, de andre brettene er et eneste stort gjesp.

Det samme gjelder spillermodellene. Quake III hadde en ganske morsom samling av sære og merkelige personligheter. Team Arenas deltagere er om mulig enda kjedeligere enn folkene i Unreal Tournament (før Bonus Pack).

Big guns

Quake III: Team Arena

Du får også tre nye våpen å leke med i Team Arena – Nailgun, som ikke ligner sin forgjenger fra det første Quake-spillet, Chaingun, som er et meget kraftig maskingevær, og en minekaster, som lar deg legge miner på strategiske steder (også motstandere). Disse eksploderer etter en viss periode. Det er vel og bra å få noen nye våpen, men det er bare minekasteren som gir deg virkelig nye muligheter.

Se og bli sett

Id har gjort noen forbedringer til Quake III-grafikkmotoren, og det ser bedre ut enn noensinne. Men hvilken rolle spiller det når det eneste du får se i spillet er de samme gamle mørkebrune fargene?

Den dystre musikken passer, ikke overraskende, svært bra til stemningen, men lydene ellers høres ut som…Quake.

Konklusjon

Quake III: Team Arena

Alt er relativt, og hvorvidt du kommer til å ha det moro med Team Arena er avhengig av hva du venter deg. Selv om denne oppgraderingen inneholder en del hyggelige nyheter, er hele pakken preget av lite kreativitet og nytenkning. Vi skjønner at de fleste på id er opptatt med Doom III for tiden, med hvorfor ikke da la eksterne utviklerne gjøre jobben med Team Arena?

Problemet er at Team Arena koster ganske mye penger, og med litt innsats kan du laste ned modifikasjoner til Quake III som er laget av fans, som gjerne er mye bedre og ikke minst er gratis.
Vi tror derfor ikke at Team Arena er verdt pengene, og kan egentlig bare anbefale pakken til meget dedikerte Quake-spillere.

Team Arena krever for øvrig at du har fullversjonen av Quake III installert på din maskin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer