PureSync - automatisk sikkerhet

I det du lagrer eller endrer noe, lages en nøyaktig kopi et annet sted.

«Kopieringen kan skje manuelt, eller automatisk - enten til fastsatte tidspunkt, eller hver gang det skjer en endring i mappen. Sistnevnte er rett og slett sanntids sikkerhetskopiering. »


Det er mange av oss som sliter med dårlig samvittighet fordi vi ikke har vært så flinke til å sørge for å ha sikkerhetskopier av alle dokumenter, bilder og videoklipp som betyr noe for oss.

Det finnes selvfølgelig drøssevis av programmer som kan gjøre denne oppgaven enklere, men de beste koster gjerne penger, og altfor mange er dessverre så kompliserte i sin utforming og funksjonalitet at det skremmer oss fra å bruke dem.

Enten eller, eller ja takk - begge deler?

Det finnes heldigvis noen unntak, og vi har tidligere blant annet omtalt gratisprogrammet SyncToy fra Microsoft, som settes opp på ett minutt. Ulempen blir der heller at programmet blir for enkelt, du kan for eksempel ikke tidsstyre sikkerhetskopieringen helt uten videre, og sammenligningsmetodene for å sjekke om filer er blitt oppdatert siden forrige kjøring, er heller ikke optimal.

PureSync klarer derimot kunststykket å både fremstå som enkel og brukervennlig, og ivareta behovene for litt mer krevende brukere. I sin enkleste form sørger det for å synkronisere to mapper, eller ta sikkerhetskopi fra den ene til den andre. Kopiene kan merkes og navngis på forskjellige måter, du kan ha flere revisjoner av filene, og kopiene kan både krypteres og komprimeres.

PureSync - automatisk sikkerhet


Kopieringen kan skje manuelt, eller automatisk - enten til fastsatte tidspunkt, eller hver gang det skjer en endring i mappen. Sistnevnte er rett og slett sanntids sikkerhetskopiering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PureSync - automatisk sikkerhet


Dersom du kommer i skade for utilsiktet å slette en fil, vil PureSync i neste omgang raskt spørre deg om du ønsker å gjennopprette den fra kopien.

For å være på den sikre siden bør for øvrig kopien ligge et annet sted på den fysiske harddisken, for eksempel en flyttbar disk eller minneplugg.

To versjoner

Programmet foreligger i to versjoner, hvorav den vi har testet og omtalt her er gratis. Det finnes også en betalbar versjon som er myntet på bedrifter. Denne støtter kopiering av filer som er i bruk, og kopiering via FTP. PureSync fungerer på alt fra Windows 98 til 7.

Du finner mer informasjon og kan laste ned PureSync hos Jumping Bytes.