PulpTunes - hør musikken din overalt

PulpTunes - hør musikken din overalt

Lettvint og elegant løsning som funker som bare det.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om tjenester som Spotify og Wimp tar verden med storm, er det fortsatt mange som sverger til den gode, gamle musikksamlingen de har lagret på maskinen; særlig dersom musikksmaken ikke samsvarer helt med utvalget i disse tjenestene.

PulpTunes er et lite program som gjør det mulig for deg å høre musikken du har lagret hjemme hvor enn du måtte befinne deg; enten du sitter på jobb, er på fest hos naboen din eller slapper av på et hotellrom i Praha. Det finnes mange løsninger av denne typen, og noen av de vi har omtalt tidligere er Orb og TVersity.

Dog er det ingen av dem som er like lettvint å sette opp som PulpTunes. Alt du trenger å gjøre er å installere programmet, starte det og så er alt klart til dyst. PulpTunes krever for øvrig at du har installert iTunes, eller at det finnes en gyldig iTunes-bibliotekfil på disken din (dette kan du også få til i Linux, så PulpTunes er faktisk også kompatibelt med Linux).

NB! Programmet starter som en webserver som kjører på port 15000 (default, men du kan endre til hva du vil), så noen blir nødt til å åpne riktig port i ruteren sin for å kunne høre musikken fra en annen maskin. Siden denne fremgangsmåten er ulik på forskjellige rutere, må du nesten høre med en kyndig (eller lese i manualen, Gud forby) dersom du ikke har snøring på den slags.

Slik ser PulpTunes ut når du bruker det i webgrensesnittet.
Slik ser PulpTunes ut når du bruker det i webgrensesnittet. Vis mer


Når programmet starter får du også beskjed om IP-adressen maskinen din har. Denne IP-adressen må du ta vare på, siden det er den du må angi i nettleseren på maskinen du ønsker å spille av musikken din på.

PulpTunes - hør musikken din overalt


Last ned sanger

PulpTunes støtter både MP3 og AAC-filer, viser cover-bildet dersom dette er tilgjengelig og lar deg også laste ned sangene til maskinen du sitter på, noe du gjør ved å høyreklikke på fila. Vi liker også at du manuelt kan angi størrelse på bufferet, slik at du heller kan vente noen sekunder før sangen starter i stedet for tilfeldige pauser dersom du sitter på en treg nettlinje.

Høyreklikk for å laste ned filer eller sende en sanglenke til en kompis.
Høyreklikk for å laste ned filer eller sende en sanglenke til en kompis. Vis mer


Du kan også høyreklikke på en sang og lage en direktelenke som du kan sende til vennene dine, noe vi for så vidt vil anta er litt i gråsoneland i forhold til platebransjen. PulpTunes lar deg også søke i biblioteket ditt, samt sortere både på artist, album, sangnavn, genre osv., og du kan også spille av spillelister du har lagret i iTunes. Du kan også legge til sanger i en spillekø slik at du slipper å gå frem og tilbake hver gang en sang er ferdig.

PS! Hvis ikke du gjør noe med sikkerhetsinnstillingene, er musikkbiblioteket åpent for alle, så hvis du vil begrense tilgangen, kan du gjøre dette ved å sette et brukernavn og passord under user management.

Vi legger til slutt til at PulpTunes er basert på åpen kildekode.

Mer informasjon og lenke til nedlasting finner du på http://www.pulptunes.com/.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer