Publisere animasjoner

Flash lager filer i to formater: Sluttfilen, som skal vises for resten av verden, er i swf-format. Men som Flash-utvikler, lagrer du filer i fla-formatet, som er åpent for redigering.

Swf-filen er enkel å lage. Du velger eksportér, stiller inn enkelte verdier for å ha kontroll over kvaliteten og størrelsen på animasjonen eller presentasjonen din. Filene du nå lager er så små at du vil bli overrasket. Flash er nemlig det gjerrigste grafikkformatet for Internett vi noensinne har sett.

For at Flash skal kunne ses av andre, kreves det en plugg-inn-modul i nettleseren. Det er fortsatt mange som mangler denne, men den kan lastes ned gratis fra Macromedia.

I Aftershock kan du finstille resultatet, både for de med Flash plugg-inn og de som mangler den.
I Aftershock kan du finstille resultatet, både for de med Flash plugg-inn og de som mangler den. Vis mer


For at alle skal få et godt produkt på skjermen bruker du Aftershock, som er et program som følger med Flash. Aftershock lager doble løsninger: De som har Flash installert får se Flash, og de som ikke har det, får se et bilde eller en GIF-animasjon som Aftershock lager for deg på grunnlag av Flash-filen.

Aftershock er virkelig elegant. Ikke noe tull, ingen store filer og ingen dumme feilmeldinger som dukker opp på andres skjermer.

Du kan også lagre Flash-filen sammen med driverprogrammet for Flash-driveren, som ikke er større enn ca. 160 KB. Dette er en fremragende løsning hvis du for eksempel ønsker å sende filer i Flash over e-mail til forretningsforbindelser som kanskje ikke har støtte for Flash.

Artikkelen fortsetter under annonsen