PSP9 snart klar

Photoshop-utfordreren har nådd versjon 9, og betaversjonen av programmet er nå tilgjengelig. Vi har tittet på nyhetene i dette flotte bildebehandlingsprogrammet.

Ved første øyekast virker det ikke som om den nye versjonen av Paint Shop Pro introduserer noen spesielt dramatiske nyheter. Men det er likevel mange nye spennende verktøy her, og forbedringer som bør gjøre arbeidsdagen din enklere.


Blant de viktigste nyhetene er en rekke nye filtre som fikser problemer mange digitale bilder har. Med ett tastetrykk kan du lyse opp bildet takket være en flash-funksjon, kompensere overeksponerte bilder og fjerne støy og artefakter raskt og presist. Alle disse filtrene er lett tilgjengelige via en egen meny.

Lettere å skape

De mer kreative får også kose seg med en rekke nye verktøy. Når du åpner et nytt bilde, får du muligheten til å velge såkalt Art Media Background, som altså lar deg velge hva slags lerret du vil male på. Du kan male og tegne med pensler, tusjer, blyanter og annet utstyr, og alle disse gir selvsagt forskjellig effekt. Hvert av disse verktøyene kan også justeres og tilpasses for å oppnå akkurat det resultatet du ønsker.


Du kan også lage dine egne farger ved å blande de fargene som allerede eksisterer.

Lerretet kan også være tørt eller fuktig, og det har naturligvis en effekt på hvordan resultatet blir seende ut.

Form og farge

Du kan skape vektorbasert grafikk ved hjelp av nye verktøy, og tegning av geometriske former blir også mye enklere. Det er også nye muligheter for innlegging av tekst.

Et historikk-vindu gir deg klar oversikt over alle endringer du har utført, og det er uproblematisk å slette disse for å gå tilbake til bildets opprinnelige stadium. Du kan også slette enkelte endringer uten å påvirke de restererende.


Du kan selv prøve ut denne betaversjonen av Paint Shop Pro 9, den kan lastes ned fra denne adressen.