PSP som kontor-maskin?

RYKTER: En lekket programvareoppdatering kan muligens avsløre litt om Sonys planer for PSP. Det hintes om mange nye funksjoner, men vil vi egentlig ha dem?

Sony PSP er allerede en multifunksjonsmaskin. I tillegg til spill, som naturligvis er hovedformålet, kan den spille film fra UMD-disken og minnekortet, musikk og vise frem bilder. Maskinen er også enkel å oppgradere med ny programvare, og en nylig lekkasje forteller litt om hvilke ekstramuligheter PSPen muligens kommer til å få i fremtiden.


Det er en konfigurasjonsfil som nylig dukket opp på Sonys nettsteder som er kilden til ryktene. Filen inneholder referanser til nye funksjoner som e-post, internettleser, teksbehandlingsprogram, kalkulator og andre applikasjoner. Filen installerer ikke disse funksjonene, bare refererer til dem. Og ikke nok med det - Sony fraråder på det sterkeste å legge inn filen, da den mest sannsynlig vil ødelegge PSPen. Samtidig bekrefter selskapet at filen er genuin, og det betyr jo at disse funksjonene faktisk blir jobbet med.

Det er et spennende konsept. PSP har tross alt innebygd støtte for WLAN, og kobler seg smertefritt opp mot trådløse tilgangspunkter. Det er da ingenting i veien for at en nettleser ville fungert på enheten, eller at vi skal kunne lese e-posten vår. Enkel tekstbehandling kunne også vært mulig, hva med for eksempel et tastatur som kobles til via USB-porten?

Spørsmålet er, trenger vi egentlig en gaming-maskin med alle disse funksjonene? Det er ingen tvil om at det til en viss grad er populært - XBox, for eksempel, har i utgangspunktet fine muligheter til å gjøre andre ting enn bare spille spill, og den kontroversielle modifiseringsscenen har gjort det populært å bruke boxen som en multimediamaskin som gjør nesten alt. En håndholdt spillmaskin med internett-funksjonalitet ville sikkert også åpne for mange spennende muligheter - men vi innrømmer at det er spilling som interesserer oss mest og håper at det er det Sony vil fokusere på.

Uansett holder vi øyene åpne, og håper at Sony kommer med mer detaljer om eventuell ekstrafunksjonalitet i PSP. Inntil videre, les om våre førsteinntrykk av PSP!