Psion Revo: Lettvekter med ny vri

Psion nærmest svever inn på PDA-markedet med sin nylanserte Revo, som kommer til Norge like etter nyttår. Den lille maskinen veier kun 200 gram, men omfanget av nyttige hjelpemidler er imponerende stort.

Psion er hovedkonkurrenten til PDAer basert på Microsofts Windows CE og Palm OS. Mange bruker denne PDAen fordi den har et komplett tastatur i stedet for pennbasert innskrift. Snart lanserer Psion enda en modell i serien her til lands, og den har fått navnet Revo.

Denne modellen er svært liten, og hvis du tar frem en linjal og måler 157 x 79 x 18 mm, så ser du at det ikke er store greiene vi snakker om.

Og tallene for prosessor og minne er heller kanskje ikke av de største, men likevel vil denne PDAen antageligvis kunne dekke de fleste av dine behov.

Under topplokket

Inni Revo finner du en 36 MHz ARM 710 prosessor, hvilket gir deg den samme hastigheten som med Psion Series 5 mx.

Internminnet er på 8 MB, og i følge Psion gir dette plass til tusenvis av adresser, ti år med avtaler, samt alle de notatene, listene og huskelappene du noen gang vil lagre. De innebygde applikasjonene er lagret på 8 MB ROM.

Sansene tilfredsstilles

Revo har en monokrom skjerm med 480 x 160 bildepunkter, hvor punktstørrelsen er 0,24 mm. Skjermens bakgrunn skal være laget slik at du får et skjermbilde med stor kontrast, hvilket skal gjøre det enklere å bruke PDAen i alle lysforhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Revo er utstyrt med berøringsskjerm, og med den tilhørende pennen kan du navigere via ikoner på skjermen.

Tastaturet er et 53-tasters QWERTY, hvor norske bokstaver vil bli lagt inn som undertaster. Det vil si at du må trykke ned to taster for å skrive æ, ø eller å, på samme måte som du på ”vanlige” tastaturer må bruke to taster for bl.a. å skrive !, ?, ( ) eller &.

Høytaleren måler 23 mm, men skal likevel gi god lydstyrke, i følge Psion. Dette kan komme godt med hvis du reiser til andre verdensdeler og tidssoner hvor døgnvillheten river i kroppen. Revo er nemlig også utstyrt med en vekkerklokke/alarmfunksjon.

Reisevennlig

Revo har innebygde, oppladbare batterier med en levetid på rundt 14 timer. De to batteriene er av typen 700mAh AAA NiMH. I tillegg følger det med en strømledning som du plugger enten rett i PDAen eller i dokkstasjonen. Batteriene lades opp mens maskinen står i dokkstasjonen. Strømledningen kan brukes ved forskjellige strømstyrker, slik at den lett kan benyttes rundt om i verden.

Hjelpemidler

Revo gir deg tilgang til Internett via en kompatibel mobiltelefon som PDAen kommuniserer med infrarødt.

Revo-nettleseren har et brukergrensesnitt som produsenten sier er likt med det du er vant med fra PCen. Det er støtte for HTML 3.2 og TC/IP, og Revo støtter JPEG, GIF, frames og cookies. Denne nettleseren følger med på en CD-rom.

Når du ringer inn for å hente epost, kan du benytte POP3.

Psion Revo: Lettvekter med ny vri

Du kan synkronisere PDAen med PCen din når du er tilbake på kontoret eller hjemme. Du kan synkronisere med Microsoft Outlook eller Lotus cc:Mail, og ved hjelp av plugg-inn-moduler kan du også synkronisere meldinger fra andre epostprogram du måtte ha på PCen.

I tillegg kan du notere avtaler, huskelister, fødselsdager o.l. i kalenderen, og du kan koble dokumenter til et notat i kalenderen hvor du kan ta notater angående den aktuelle saken. Du kan organisere og oppdatere navn og adresselister, synkronisere disse med lister på PC og mobiltelefon, og det er også lett å skille mellom jobb-relaterte og personlige lister.

Med den infrarøde porten kan du også utveksle visittkort og annen informasjon med andre Revo- eller Series 5/5mx-brukere.

Tilkobling

Revo kan kobles til PC, Mac, skriver, mobiltelefon og modem via en dokkstasjon.

Modemtilknytning får du via Psion Dacom 56 k Travel Modem med GSM. Du kan knytte deg til en hvilken som helst skriver som er tilkoblet PCen, eller via en infrarød mottaksenhet på skriveren.