PS3 i november

SPILLNYHET: Endelig har Sony tatt bladet fra munnen. I overraskende vending lanserer giganten sin PlayStation 3 i november. Over hele verden!

Vi er overrasket, nesten sjokkert, men samtidig utrolig glade. Det ser nå faktisk ut til at den etterlengtede og kontroversielle PlayStation 3-maskinen faktisk er utsatt til høsten, men at det vil slippes over hele verden samtidig, til høsten.


Helt siden E3 i fjor har Sony tviholdt ved våren 2006 som lanseringsdato, og de fleste med kjennskap til Sonys lanseringsstrategier regnet med at maskinen ville blitt lansert i Japan først og flere måneder etter i USA og i Europa. Det har vanligvis tatt lang tid for PlayStation-maskiner å nå oss.

Nå er våren offisielt en uaktuell dato, PS3 kommer ikke med det første.

Vi kan derimot vente oss maskinen i japanske, amerikanske og europeiske butikker omtrent samtidig, i november i år. Det er første gang Sony tar sjansen på en verdensomspennende lansering, og følger altså i Microsofts fotspor.

Dette ble bekreftet av Ken Kutaragi på en pressekonferanse i dag.

Det har også vært mye snakk om en mulig redesign av maskinen eller kontrolleren, men dette ble ikke nevnt i denne omgang. Vi vet heller ikke hvilke spill den kommer til å lanseres sammen med, eller hva den kommer til å koste. Den kommer imidlertid med 60GB harddisk innebygd, og en full online-tjeneste, med funksjonalitet ikke ulik Xbox Live. Flere detaljer rundt denne er foreløpig ikke kjent.

Som ventet er Blu Ray-spilleren innebygd, med støtte for filmavspilling i flott HD, og spillene vil også komme på Blu Ray-disker. HDMI-utgangene er også på plass.

PS3 vil også være fullt bakoverkompatibel med PS1 og PS2-spill, og disse vil vises i høy oppløsning, akkurat som Xbox 360 viser Xbox-spill i bedre kvalitet.

Det er selvsagt spennende å se om en verdensomspennende lansering vil gjøre maskinen like vanskelig å få tak i som Xbox 360 er i dag. Seks millioner enheter skal produseres før slutten av året.

En litt mindre spektakulær nyhet er at PSP-konsollen også kommer med en mye omtalt oppdatering til høsten - GPS-støtte og mulighet til å koble til kamera er blant nyhetene.

Vi følger med for flere nyheter, Sony kommer mest sannsynlig til å snakke mer om PlayStation 3 neste uke på GDC-konferansen, og vi regner også med masse informasjon på E3-messen om halvannen måned. Full dekning kommer naturligvis så fort som mulig.

I mellomtiden kan du lese om våre PS3-inntrykk fra fjorårets E3 her!