Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.comVis mer

PS2-spill blir nedlastbare?

Gamle klassikere kan bli tilgjengelig online.

Den aller første Playstation 3-modellen, den som var utstyrt med en 60 GB harddisk, hadde en ekstrafunksjonalitet som svært mange satte pris på. Den lot deg nemlig spille gamle PS2-spill. Etter hvert som konsollen kom i nye utgaver, og senest i høst med slim-versjonen, var denne funksjonaliteten tatt bort.

DinSide Data har vært i kontakt med butikkjeden GameStop, som blant annet har spesialisert seg på salg av brukte spillkonsoller. Her får vi bekreftet vår mistanke om at den originale 60 GB-utgaven er et populært objekt på bruktmarkedet, som ofte prises høyt.

PS3 Slim - bråker den mindre?

Tilpassede versjoner

Nå kan det imidlertid se ut til at PS2-tilhengere blir tilfredsstilt likevel, i hvert fall på en måte. Det er nemlig ikke snakk om støtte for platene, men konverterte titler i nedlastbar form, tilpasset PS3.

I følge det tyske magasinet WinFuture planlegger Sony å tilby populære PS2-titler som nedlastbare spill gjennom sin Playstation Network-satsning.

Dette skal ha kommet fram i et hemmelig dokument som havnet på avveie etter et møte mellom Sony og Sega i august, hevder WinFuture.