Prøv Windows 7 gratis og uten risiko

Last ned 90-dagers versjon gratis, og installér operativsystemet i en virtuell PC.

En virtuell PC er et dataprogram som etterligner en fullverdig PC, der du kan installere operativsystemer og programmer etter fritt ønske. Det finnes flere slike løsninger som er gratis, blant annet VirtualBox fra Sun, og Virtual PC fra Microsoft.

Play with it

En tredje aktør, som har lange tradisjoner innen virtualisering, er Vmware. Dette selskapet har i lengre tid hatt en gratisløsning kalt Vmware Player. Ulempen med denne versjonen er at den kun har latt deg kjøre ferdig konfigurerte operativsystemer, ikke installere dem.

Men dette er nå i endring. Nå står nemlig versjon 3.0 på trappene, og en nesten ferdig versjon kan lastes ned og prøves.

Helt trygt

I denne versjonen kan du installere Windows, Linux, BSD, BeOS eller hva du skulle ønske å prøve - i trygge omgivelser. Ja, for alt som skjer i en virtuell PC, forblir i en virtuell PC. Derfor kan slike løsninger være ideelle for deg som ønsker å prøve ut nye operativsystemer, programmer etc, uten at verts-PCen blir berørt av eventuelle problemer.

Prøv Windows 7 gratis og uten risiko


Du kan enten installere fra ISO-filer eller fra CD/DVD, og i de fleste tilfellene gjør Vmware Player hele jobben uten at du behøver å gjøre annet enn å vente til installasjonen er fullført.

Støtter Aero

I motsetning til de fleste andre virtualiseringsløsninger, støtter Vmware Aero-grensesnittet i Windows 7. Men husk: installerer du Windows 7 i en virtuell PC bør du sette av minst 1 GB med minne til den, og disse "tas" fra verts-PCen. Derfor anbefaler vi at du har minimum 2 GB (aller helst mer) på verts-PCen. En nyere prosessor med flere kjerner er heller ikke å forakte, dersom du ikke vil at ting skal som i sirup.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den virtuelle PC-en kan fint kommunisere med USB-enheter som du har koblet til verts-PC-en, som skrivere, telefoner og lignende.

En av de virkelig store fordelene med Vmware Player er at du kan laste ned ferdig oppsatte operativsystemer fra selskapets nettsider, til nær sagt alle behov.

Prøv Windows 7 gratis og uten risiko


Her er vi i gang med å installere Windows 7 - i den virtuelle PC-en.

Det du trenger

Vmware Player 3.0 RC kan du laste ned fra denne siden (både Linux og Windows-versjoner tilgjengelig).

Og hvis du har lyst å prøve Windows 7 uten å betale, er 90-dagers versjonenen fortsatt tilgjengelig for nedlasting hos Microsoft.