Prøv du også!

Slik gjør du:

Selve prosessen er veldig enkel og grei. Det første du må gjøre er å gå inn på nettstedet til Flickaday.

Det fine med Flickaday er at det krever ikke noen lang registrering slik som for eksempel Facebook. Ettersom det bare er en tjeneste som skal forbedre din profil på andre steder, spørres det aldri om personlig info eller lignende. Prosessen blir delt opp i tre steg på nettstedet.

Steg 1:

Prøv du også!Her trenger du bare å skrive inn e-post-adressen din hvor du vil ha tilsendt informasjon om din Flickaday-profil. Denne adressen må være ekte, ellers finner du aldri fram til din egen lille bildeserie. Skriv så inn passord.

Steg 2:

For å fullføre steg 2 på enklest måte kreves det et webkamera og nyeste versjon av flash (kan lastes ned her). Hvis du har dette, skal bildet bli vist på skjermen din. Hvis ikke, er det litt mer arbeid som kreves.

Prøv du også!

Høyreklikk på boksen i midten, og velg settings. I første fane vil du bli spurt om du vil tillate Flickaday bruke webkamera og mikrofonen din, og her er det bare å trykke ”allow”. Du kan også krysse av for ”remember” rett under, slik at den husker dette til neste gang. Videre trykker du på fanen med bilde av et webkamera, og finn ditt webkamera i listen som kommer opp. Et bilde av deg bør nå vises på nettstedet.
Skriv inn humøret ditt i tekstfeltet under, og trykk så på ”take my picture”.

Bildet av deg vil bli tatt, og vises til høyre. Du kan trykke på knappen så mange ganger du vil, helt til du får et bilde du er fornøyd med.

Steg 3:

Her blir bildet ditt vist, og er du fornøyd med det, er det bare å trykke ”add pick to my flick”. Du vil nå ha fått tilsendt en e-post med koden til din egen flick. Vår e-post ble tatt av spamfilteret, så husk å sjekk i spam-innboksen din hvis du ikke finner e-posten.

Mailen du får tilsendt ser i første hånd rimelig kaotisk ut. De har ikke brukt så veldig mye tid på å forklare hva du skal gjøre med alt sammen, men det er i grunn ikke så komplisert.

Prøv du også!

Hvis du har en blogg du har lyst å berike med daglige oppdateringer av deg selv, som for eksempel din Blogspot-blog, er det ganske enkelt gjort. De aller fleste slike nettsteder har begynt å ta i bruk typiske drag-and-drop-funksjoner, for å gjøre det enkelt å navigere og styre ting i bloggen din. Du må imidlertid slå av dette, og aktivere html-koding.
Deretter marker du hele koden du fikk i e-posten og limer det inn i tekstfeltet til bloggen din.

Du vil nå ha din egen Flickaday på bloggen din, som oppdaterer seg selv hver dag. Dette forutsetter så klart at du også bruker tjenesten, ellers blir det lite å oppdatere.

Tilbake til hovedartikkelen