Dette er en enkel måte å prøve ut Android på.
Dette er en enkel måte å prøve ut Android på.Vis mer

Prøv Android-"nettbrett" på PC-en

Nysgjerrig på hvordan Android fungerer på nettbrett? Da kan denne emulatoren være det du har ventet på. (Se demonstrasjon i videoen over.)

Android-plattformen så dagens lys allerede i 2008. Den gang var det et operativsystem myntet på mobiler, senere kom også versjoner myntet på nettbrett. Opplevelsen har blitt mye mer brukervennlig fra og med versjon 4.x, men er likevel ganske annerledes enn på brett med Windows RT/8 og Apples iOS.

Hvis du lurer på om Android-nettbrett er noe for deg, kan du prøve Android på PC-en gjennom den enkle emulatoren WindowsAndroid. Programmet lar seg installere og kjøre som hvilket som helst annet Windows-program, og lar deg kjøre Android 4 Ice Cream Sandwich i et vindu.

Les også: Her er Panasonics supernettbrett

Grei måte å lære på

Ved hjelp av musen (eller fingrene hvis du har berøringsskjerm) kan du prøve et knippe apper, tilpasse innstillinger til eget ønske, og få en føling med hva Android innebærer i praksis.

Dette er en enkel måte å prøve ut Android på.
Dette er en enkel måte å prøve ut Android på. Vis mer


Se video øverst i saken

Du kan også installere flere apper, men ikke via Google Play. Du må rett og slett få tak i APK-filene og plassere dem i app-mappen under programkatalogen.

Virker noe uferdig

Vi kjørte WindowsAndroid i Windows 8, og emulatoren hadde en tendens til å krasje da vi testet den. Det gikk imidlertid bedre da vi valgte å kjøre den i Windows XP-kompatibilitetsmodus (høyreklikke på programikonet, Egenskaper, Kompatibilitet).

Absolutt verdt en titt, hvis du er nysgjerrig på Android-nettbrett, og helt gratis naturligvis. Du finner mer informasjon og kan laste ned emulatoren fra Addictivetips.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Godt nettbrett til 1290 kroner