Prøv alle Windows 7-utgavene

TIPS: Har du kjøpt Windows 7 Basic, men ønsker å prøve Ultimate? Ikke noe problem. Her er oppskriften.

«Men det er jo ikke bare-bare å slette en fil fra en DVD som er av typen Read Only Medium (ROM). Så her må du kjenne til et par triks.»


Visste du at alle Windows 7 installasjons-DVDene inneholder nøyaktig de samme filene? Og at det bare er en konfigurasjonsfil på 51 bytes som bestemmer hvilken versjon som skal installeres?

Vel, nå vet du i hvert fall det. Og du skal straks få vite hvordan du kan slette den aktuelle filen, slik at du kan installere hvilken som helst Windows 7-versjon på PC-en din.

Det er faktisk også fullt lovlig å gjøre det, men husk at du kun får lov til å evaluere disse ulisensierte versjonene i 30 dager. Deretter er det slutt. Vel, med mindre du kjenner til dette trikset. Da kan du for eksempel nyte Windows 7 Ultimate Edition i inntil fire måneder - helt gratis.

Prøv alle Windows 7-utgavene

(fortsetter under bildet)

Windows 7 Ultimate Edition byr på et hav av ekstra muligheter og bedre grensesnitt i forhold til de enkleste utgavene av operativsystemet.

En enkelt fil er nøkkelen

Den store hemmeligheten heter ei.cfg, og er en konfigurasjonsfil som ligger i mappen SOURCES på Windows 7-plata. Hvis du sletter den, vil du få spørsmål om hvilken versjon du ønsker å installere når du kjører installasjonsprogrammet.

Men det er jo ikke bare-bare å slette en fil fra en DVD som er av typen Read Only Medium (ROM). Så her må du kjenne til et par triks. Det er mange måter å fikse dette på, men den billigste involverer

Artikkelen fortsetter under annonsen

a) at du kopierer hele innholdet på DVD-en til en minneplugg som rommer mer enn 2,5 GB, og gjør den oppstartbar
b) at du installerer Windows 7 fra denne minnepluggen.

Prøv alle Windows 7-utgavene


Slik går du fram

OK, gjør så her: Finn frem en minneplugg, 4 GB er tilstrekkelig kapasitet, slett det som ligger på den fra før. Sett så inn Windows-DVDen, og dra alt innholdet på platen over til roten på minnepluggen.

Når denne prosessen er ferdig, bruker du Utforsker, og navigerer deg fram til mappen SOURCES. Inni denne mappen befinner filen ei.cfg seg. Slett den!

Prøv alle Windows 7-utgavene


Nå er du snart i mål, men det gjenstår én viktig ting: Minnepluggen må gjøres oppstartbar. Hvordan du gjør det, har vi forklart i detalj i denne artikkelen.

Når du kjører installasjonsprogrammet neste gang, vil du få opp denne boksen, og så er det bare å velge hvilken versjon du vil installere:

Prøv alle Windows 7-utgavene


Lykke til!