Prosessorvalg?


Hei.

Jeg har tenkt å skaffe meg en ny stasjonær pc, men lurer litt på hvilken prossesor eg skal ha. Har hørt og sett mye bra fra både intel og AMD, intel`s dual core 2 prossesor og AMDs athlon 64 x2.

Problemet er at jeg vet ikke så veldig mye om akkurat data, er ganske blank. Har tenkt på at det blir en dobbelkjerne-prossesor, som du sikkert skjønner fra det jeg har skrevet.
Men hvilken?

Intel er enkel å skaffe programvare og drivere til, men er dyrere en AMD.
AMD derimot er litt vrient å skaffe drivere og programvare til ( etter det jeg har hørt ), men er billigere enn Intel.

Skal hovedsakelig ha maskinen til vanlig bruk, men er glad i spill og musikk, så den må ha tilstrekkelig med "kraft" til den slags bruk også.
Så, hvilken vil DU anbefale????? Ps: Skal helst ikke koste skjorta heller......

Det siste spørsmålet mitt er: Går det an å kjøre både en Intel- og AMD-prossesor på samme hovedkort? Ikke samtidlig selfølgelig.........

Datadoktoren svarer

Heisann,

Her er det nok en bitteliten misforståelse, kan du si.

Enten en PC har AMD eller Intel-prosessor kjører den faktisk nøyaktig samme programvare og bruker de samme driverne. I all praktisk bruk vil du altså ikke merke forskjellen på en PC med AMD- og en PC med Intel-prosessor.
Riktignok er det forskjell på prosessorene og brikkesettene prosessorene er knyttet opp mot, men dette ligger på nivåer ”under” operativsystemet og er derfor "usynlig" for deg som vanlig bruker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder hva slags prosessor du skal velge er det slett ikke dumt å velge en dobbeltkjerneprosessor, og som du helt riktig har fått med deg står det da mellom AMD Athlon 64 X2 og Intel Core 2 Duo. Til normalt bruk og spilling vil en prosessor til et par tusenlapper holde, og da står valget i skrivende stund mellom X2 4600+ og Core 2 Duo E6400. Intels nyeste prosessorer er meget effektive og E6400 vil nok i de fleste tilfeller være den beste av de to i tester. Har du råd kan du godt gå opp et ”hakk”, men å bruke mer enn 3.000 kroner på en prosessor er lite fornuftig.

I praktisk bruk vil du dog merke veldig liten forskjell på en likt priset AMD og Intel, og begge alternativer gir som sagt nok kraft. Mitt råd er derfor at du basere ditt kjøp på andre kriterier enn hvem som har lagd prosessoren.

Og avslutningsvis: nei, du kan ikke kjøre de to prosessorene på samme hovedkort.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar