Programvare gir betraktelig bedre Windows-lyd

Microsoft har nettopp kommet med en ny versjon av sin Media Player for Windows, og i forbindelse med dette, lanserer Qsound en ny 3D-programvare som forbedrer lydkvaliteten betraktelig.

Med siste versjon av Media Player og MS Audio-formatet, forsøker Microsoft å konkurrere med lydgiganter som Real Networks. Sistnevnte har med sin Real Player dominert formidlingen av lyd via Internett i lang tid. Microsoft lover nå bedre kvalitet på lyd og video, samtidig som de forsøker å lansere en utfordrer til MP3-formatet som skal bruke bare halvparten så mye harddisk-plass.

MS Audio har vunnet støtte i musikkindustrien på grunn av muligheter for sikring mot ulovlig kopiering og distribusjon (denne løsningen er forøvrig allerede hacket).

Flere uavhengige selskaper har bestemt seg for å samarbeide med Microsoft om å videreutvikle programvaren, og en av dem er selskapet Qsound. Deres program iQms forbedrer kvaliteten på lyden som spilles av gjennom Media Player betydelig.

iQms konverterer den vanlige internett-musikken, som stort sett legges ut i mono, til stereo. Deretter bruker programmet en 3D-teknologi som strekker ut lyden, slik at romeffekten blir enda større. Denne teknologien er anerkjent i lydbransjen, og har blitt brukt i mange filmer og TV-programmer. Nå er den også tilgjengelig på PC. Qsound garanterer at iQms vil forbedre lydkvaliteten på din PC.

Programvaren kan lastes ned fra hjemmesiden til Qsound, og koster foreløpig 11.95$. Senere vil prisen økes til 24,65$.