Programvare for webkamera

Tidligere fulgte det med egne brukerprogrammer for webkamera, men dette har endret seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det først og fremst MSN Messenger og Skype som brukes til å chatte med webcam, selv om det finnes mengder av andre programmer som har lignende muligheter. Yahoo! Messenger var tidligere ute enn MSN med fungerende video, men Microsoft har overtatt tronen også her.

Tidligere fulgte det med programvare for opptak og redigering av egen video, animasjonsprogram for å sette sammen enkeltbilder til video, tidsstyrte opptak, bilderedigering og løsninger for web-publisering. Men det er bare rester igjen.

Den aller enkleste løsningen som ble levert med kameraene vi har testet kommer fra Trust.

image: Programvare for webkamera


Her er det bare et enkelt vindu med menylinje - det er det hele. Som plaster på såret følger det med et eget redigeringsprogram: Arc-soft Video Impression.

Clas Ohlson leverer med et lite program som kalles VP-EYE. Det er litt mer forseggjort, men byr likevel bare på opptak av bilder og video.

image: Programvare for webkamera


Philips har et noe mer omfattende kontrollpanel, som i tillegg til kontroll av kamera, opptak av stillbilder og video, kan ta bilder og lagre lokalt når kameraet registrerer bevegelse. Det er også snarvei til en side med forskjellige messenger-tjenester og oppsett for webpublisering fra kameraet på et par nettsteder som tilbyr slike tjenester.

image: Programvare for webkamera


Creative har en mer spennende programløsning:

image: Programvare for webkamera


Her kan du la kameraet sende bilder med faste intervaller (monitor) og laste dem opp til en FTP-server. Du kan også la kameraet registrere bevegelse og ta opp videosekvenser eller sende video via Yahoo! Messenger, eller sende en mail med et bilde vedlagt. Du kan også velge hvilket område i bildet hvor bevegelsen skal registreres, for eksempel dørhåndtaket og ikke katteluka...

TimeLapse er opptak med faste tidsintervaller som blir til en film. Da kan du ta opp bilder av det som skjer i et rom i løpet av hele dagen med et halvt minutts mellomrom, og spille det av f.eks. i løpet av et minutt.

image: Programvare for webkamera


Tilbake til testforsiden