Programmer levert på minneplugg

Blir minneplugger billigere enn CD/DVD?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva som er standard utstyr på PC-er er viktig når man skal selge tilbehør. Blant det viktigste tilbehøret er programvare, som helt siden CD-ROM ble definert i 1985 har blitt distribuert på optiske plater.

Men mange datamaskiner har ikke lenger noen leser for optiske plater. Dette gjelder spesielt de små og lette bærbare, verken luksusvarianten Apple Air eller billige netbooks er utstyrt med CD/DVD-ROM, heller ikke de minste fra andre leverandører som Dell og Lenovo.

Det er selvsagt ikke umulig å legge inn programvare på denne type maskiner, det kan gjøres over nettverk, med eksterne lesere eller USB-minneplugger.

Av disse tre mulighetene er det bare én som er en fysisk gjenstand som kan konkurrere med optiske plater på de fleste områder - minnepluggen!

Den er billig, rask og har kapasitet som langt overgår optiske medier.

image: Programmer levert på minneplugg


Programmer, musikk, film ++

Symantec, som selger Norton, har nettopp lansert Internet Security Netbooks Edition på USB-minneplugg. Grunnen til dette er at veksten i salget av små bærbare er beregnet til å øke med nærmere 80 prosent i 2009 - til rundt 21 millioner enheter. Da ligger det et potensiale for en viss andel av dette som potensielle kunder. Dette gjelder spesielt når en stor del av brukermassen er det man kaller Vanlige Brukere, og ikke den harde kjerne av gadget-geeks og nerder som først omfavnet de minibærbare.

image: Programmer levert på minneplugg

Men Symantec er ikke alene. Allerede i fjor lanserte Sony og PNY en USB-minneplugg med
Ghostbusters ferdig lastet inn. Flere album er også tilgjengelige.

Til markedsføring og informasjonsmateriale er USB-minnepluggen allerede godt på vei til å overta for optiske media, på messer og pressekonferanser deles det ut minneplugger i hopetall.

Flere av de samme firmaene som masseproduserer CD og DVD tilbyr nå tilsvarende produksjon av USB-minneplugger.

Nett og plugg i skjønn forening?

Programvare som tar mye plass er ikke alltid praktisk å laste ned fra nett. Spesielt ikke når det er snakk om mange gigabyte og du har en nettforbindelse som ikke er all verden.

Spill og lydbiblioteker er åpebare kandidater, her vil en minneplugg med ekstra kapasitet være fordelaktig både for produsent, distributør og kunden. Oppdateringer vil da kunne gjøres over nettet, og lastes inn på minnepluggen. Dermed har du alltid en backup av installasjonen og alle oppdateringene.