Programmene som ikke fungerer i Vista

En svensk redaksjon har testet 46 populære programmer i Windows Vista. Konklusjonen er at nesten halvparten ikke fungerer om de burde under det nye operativsystemet.

Vi mottar daglig e-post om ting som ikke fungerer ordentlig i Windows Vista og har selv enkelte problemer å hanskes med. Nå har det svenske magasinet PC för alla foretatt en sjekk av 46 populære programmer og funnet ut av 20 av dem ikke fungerer som de skal i Vista.

Heldigvis finnes det programvareoppdateringer til flere av dem, og det er grunn til å tro at det i løpet av noen uker vil være et problem som er borte. Uansett kan det være verdt å sjekke ut om dine favorittprogrammer fungerer som de skal hvis du har tenkt til å bytte og ikke klarer å leve en dag uten disse programmene.

PC för alla har blant annet funnet ut at programvare fra Sony Ericsson og Nokia ikke fungerer - programvaren fra førstnevnte vil ikke bli oppdatert før i april. Populære virusprogrammer som F-secure, Panda og CA Internet Security Suite venter også på oppdateringer - det samme gjelder Zone Alarm, et populært brannmurprogram.

Andre ting som ikke fungerer er blant annet ACDSee 9, Paint Shop Pro 9 og eldre versjoner av Nero.

Kilde: PC för alla