Her er kortene vi skrev ut. Du kan legge inn bakgrunnsfarger direkte med Visual Business Cards, eller bruke ferdig farget papir.
Her er kortene vi skrev ut. Du kan legge inn bakgrunnsfarger direkte med Visual Business Cards, eller bruke ferdig farget papir.Vis mer

Proffe visittkort på blekkskriveren

Med det lille shareware-programmet Visual Business Cards kan du kjapt lage profesjonelle visittkort på blekkskriveren. Her kan du lese om mulighetene som programmet gir.

Det er ikke alltid like lett å lage visittkort fra datamaskinen hvis du skal bruke din vanlige tekstbehandler eller grafikkprogram. En av utfordringene er å få programmet du bruker til å skrive ut flere kort på samme ark, uten at du må utføre masse arbeid for å tilpasse dette. En annen utfordring er å få alt justert helt nøyaktig, slik at du kan skrive ut flere visittkort på hvert ark, og hvor alle kortene har like marger.

For en tid tilbake trengte en av DinSide Datas medarbeidere et program som tillot å skrive ut proffe visittkort på sin nye og gode blekkskriver. Det viste seg at de programmene vi kom over hadde et hjemmesnekret brukergrensesnitt og at resultatet ved utskrift ble så som så – helt til vi kom over Visual Business Cards. Det var ikke helt fritt for hjemmesnekrede detaljer det heller, men sluttproduktet – visittkortene – ble akkurat slik vi ønsket det.

Fordelen med Visual Business Cards er muligheten til å arbeide med det ene visittkortet som et eget dokument, og glemme alt som har å gjøre med oppsett ved utskrift.

Du kan hente inn grafikk, som for eksempel logo, fra andre programmer samt legge inn tekst med fritt valg av skrifttyper som er installert på PCen. Visual Business Cards har også noen viktige funksjoner som er standard i vanlige grafikkprogrammer. Du kan feste alle elementene i visittkortet, som tekst og grafikk, til usynlige justeringsmarger, slik at resultatet blir ryddig og fint. Og etter at du har lagt elementer inn i visittkortet, kan disse etterbehandles slik at innhold, størrelse og plassering enkelt kan endres.

Visual Business Cards benytter sitt eget format, vbc, som er arbeidsfilen for visittkortet, og i disse filene kan all informasjon endres senere.

Skikkelige maler

Visual Business Cards har flotte maler for ulike typer visittkort, og definisjonene har nøyaktighet helt ned til hundredels millimeter. Du kan nemlig kjøpe ark med ferdig perforering for visittkort hos mange papirforhandlere, og ettersom disse arkene koster noen kroner hver, gjelder det å treffe på millimeteren slik at du slipper å eksperimentere.

Programmet lar deg velge mellom en rekke forhåndsdefinerte maler, både med typisk business-preg eller med mer personlig layout. Vis mer


Det viste seg at Visual Business Cards har forhåndsdefinert oppsett for akkurat den typen ark vi hadde fått tak i, og det tok ikke mange minuttene før det første arket med ti perfekt plasserte visittkort var skrevet ut.

Visual Business Cards lar deg få full nytte av kvaliteten i din skriver, og du kan fritt definere kvaliteten på utskriftene dine. Visual Business Cards har sågar egne rutiner for å justere skriverhodene på skriveren. Ikke dårlig!

Visual Business Cards kan testes i en demo-utgave som har full funksjonalitet i 30 dager. Ønsker du å bruke programmet etter dette, koster det ca. 20 amerikanske dollar (ca. 150 kroner). Mer informasjon og lenke til nedlastning får du ved å klikke her.