"Proffe" 3D-programmer?

Hei,

I det siste har jeg blitt veldig ivrig på å lage egne filmer. Og jeg har kjøpt meg et redigeringsprogram som fungere helt fint, og med green-screen teknologi som følger med.
Nå som jeg har lært de fleste teknikkene har jeg lyst til å gå videre. Jeg har sett flere fantastiske filmer som iRobot som jeg er utrolig fan av. All den teknologien og animasjonen er ganske imponerende. Derfor lurer jeg på om dere vet om noen programmer, der jeg kan klare å lage animasjoner til filmene mine. Finnes det noe programmer som det mulig å kjøpe?!

Hilsen Ole Hallvard

Datadoktoren svarer

Hei,

En karriere i 3D-animasjon er nok ikke dumt å vurdere, spesielt når vi tenker hvilken ei Holywood ser ut til å gå for tiden. Det finnes allerede mange filmbyråer i Oslo som spesialerer seg på å lage 3D-animasjoner til både TV-programmer, filmer og reklame. Denne industrien vokser i rekordfart, og det er langt mellom de flinke 3D-folkene.

Grovt sett finnes det to 3D-programmer som konkurrerer om proffbrukernes gunst; 3Ds Max fra Discreet og Maya fra Alias/Wavefront. Begge er ganske dyre, men 3Ds Max er betraktelig billigere enn Maya, og er til dels også enklere å lære seg. Begge finnes derimot i prøveversjoner.

Sannsynligheten for at 3D-stoffet du ser på film i dag er laget i en av disse to programvarepakkene er rimelig stor, men de store 3D-studioene bruker ofte sine egenutviklede programvarepakker. De har i tillegg også svære renderfarmer, som kan bli det største problemet ditt - selv korte 3D-filmer i lav oppløsning kan ta flere dager å regne ut på moderne maskiner.

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar