Professor Flipper

Å leke seg til lærdom kan være et smart pedagogisk triks. Vi har fått skjerpet fysikkunnskapene ved å hjelpe professor Flipper med å bygge flipperspill.

Professor Flipper har tre forskjellige elementer som henger sammen. Du bygger, eller rettere sagt reparerer, tre forskjellige flipperspill. For å få dette til trenger du byggeelementer, som blir tilgjengelige når du svarer riktig på spørsmål om naturvitenskap. Når du har bygget opp flipperspillene kan du spille, og konkurrere med deg selv eller kameratene dine.

Målgruppen for spillet er fra 9 år og oppover, men byr på utfordringer også for voksne (kanskje spesielt for disse…).

Installasjon og maskinkrav

Programmet er lett å installere, og krever ikke mye maskinkraft for å kjøre. Systemkravet er beskjedne 75 MHz Pentium og 16 MB minne, og 640x 480 skjermoppløsning med 256 farger i paletten.

Vi installerte spillet både på en 200 MHz Pentium med 32 MB minne og på en 400 MHz Celeron med 128 MB. Begge deler fungerte helt fint, selv om responsen var en del dårligere på den langsomste PCen.

Dette ga seg spesielt uttrykk i mer ujevne bevegelser når vi spilte flipperspillene. Men vi vil ikke si at det var problematisk. Derimot er vi litt skeptiske til en enda langsommere maskin.

Professor pirk?

Du kan velge tre vanskelighetsgrader for spørsmålene, og her er det mye å friske opp i selv for de av oss som er interessert i naturvitenskap. Spørsmålene er knyttet til den delen som du skal montere i spillet, for eksempel en fjær, vannkran eller tannhjul. Det finnes alltid en forklaring knyttet opp til spørsmålet, slik at du kan lese deg til riktig svar på spørsmålet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Professor Flipper

I noen tilfeller blir professoren litt vel pirkete, som da vi svarte "utveksling" mellom tannhjul, mens det godkjente svaret var "forhold". Men poenget er uansett at ungene (eller foreldrene) lærer masse underveis.

Bra grafikk og respons

Vi likte grafikken og designet, det er både fantasifullt designet og godt håndverksmessig utført.

Professor Flipper

Det er morsomt å spille og er minst like utfordrende som "ekte" flipperspill. Og langt mer lærerikt.

Professor Flipper

Programmet er utgitt av Gyldendal undervisning og er oversatt fra engelsk.

Prisen er 395 kroner