ProcessTamer

Hender det seg at en prosess tar over og gjør PCen din treg? Med dette programmet blir det automatisk jekket ned et par hakk.

Mange sliter med stabilitet i Windows; spesielt gjelder det enkelte prosesser som en gang i blant tar fullstendig overhånd og gjør at systemet går veldig tregt. Noen ganger er det tilsiktet, ved at du for eksempel konverterer en videofil eller pakker opp et stort zip-arkiv, mens det andre ganger kan være helt uforskyldt der du til slutt ser deg nødt til å ta en omstart av PCen.

ProcessTamer


ProcessTamer er et kjekt lite program (140k!) som kjører i systemstatusfeltet og overvåker prosessorbelastningen fra ulike prosesser. Når en prosess begynner å "ta over showet", sørger ProcessTamer for å skru ned prioriteten på denne prosessen slik at du fortsatt kan arbeide relativt uforstyrret med PCen. Nede i hjørnet får du beskjed om at prosessen har blitt temmet.

Lett å deaktivere

Nå er det jo ikke alltid du vil at ProcessTamer skal slå inn, og heldigvis kan programmet lett deaktiveres med et dobbeltklikk. I oppsettet kan du også spesifisere unntaksregler, slik at ProcessTamer holder seg unna de programmene du vil at skal kjøre for full maskin.

ProcessTamer


Du kan også justere triggerpunktene for når programmet skal slå inn, og dessuten får du en god visuell representasjon av hvilke prosesser som bruker mye CPU.

ProcessTamer kan lastes ned gratis herfra, og liker du programmet er det lov å donere en slant til opphavsmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen