Her er advarselen fra Microsoft som mange etter hvert opplever. Foto: BEL
Her er advarselen fra Microsoft som mange etter hvert opplever. Foto: BELVis mer

Problemer med Windows Me?

Det er ikke sikkert at Windows Me lar deg kjøre alle dine gamle programmer, slik Microsoft har hevdet. Nå rapporterer stadig flere om kompatibilitetsproblemer.

Selv om Windows Me (Millenium Edition) bygger på samme kjerne som Windows 98, viser det seg nå at det er ganske mange programmer som var laget for Windows 98 som ikke fungerer skikkelig i Windows Me. Programmer som er særlig utsatt er antivirus-verktøy, brannmurer og diskverktøy.

Du betaler regningen

Talsmenn for Microsoft sier at noen av problemene har dukket opp fordi ikke alle programutviklerne var klar over at støtte for Real Mode DOS er fjernet i Windows 98, og at Me bruker TCP-IP oppsett hentet fra Windows 2000.

Her ser du Møre og Romsdal Fylke i Kunnskapsforlagets "Norge i 3-D". Windows Me har skylden. Foto: BEL Vis mer

I tillegg til problemer knyttet til spesielle typer programmer, kommer driverproblemer. I redaksjonen har vi blant annet støtt på problemer med flere skjermkort i spesielle situasjoner.

Flere av maskin- og programleverandørene lar deg laste ned oppgraderinger, eller planlegger å legge ut oppgraderinger i nær framtid. I verste fall kan du pakke bort programmer for godt, eller betale for en oppgradering, slik tilfelle er med PowerQuest DriveImage.

Liste over problemer

Her er listen vår, basert på problemer som vi selv har opplevd, og problemer som er hentet fra en liste hos pcworld.com:

Del dine egne erfaringer med andre!

Har du problemer med programmer og maskinvare under Windows Me? Da ønsker vi at du deler dine erfaringer med andre lesere i diskusjonen under!

For øvrig kan du lese vår grundige gjennomgang av operativsystemet i denne artikkelen.