Problemer med trådløs ruter

Spørsmål:

Hei,

Jeg har en Belkin mimo routermodell# F5D8230-4, og jeg har et stort problem men med forsinkelse og "loss" av pakker når jeg kjører internett spill (eks conter strike). Trur du dette kan forsvinne om jeg kjører den som et aksesspunkt istedet for router? Jeg regner med at det vil si at den blir meir som en svitch?

Jeg har prøvd div innstillinger på den uten at det blir noen forskjell på tapet av info, er irriterende når en går opp en gate i spillet og plutselig så er du 20-30 meter lenger bak enn det du var for et sekund siden. Ved direkte LAN med modemet fungerer alt fint.
Jeg har prøvd å sette routeren som et aksesspunkt tidligere, men da fikk jeg spm om å legge inn ei ip adresse, siden jeg ikke visste den avbrøt jeg hele seansen.

Jeg håper du har tid til å svare meg på dette.


Mvh Remi

Datadoktoren svarer:

Hei,

Vi har selv testet denne ruteren her og ved litt dårlige mottakerforhold skjer det at overføringen får noen tydelige fall i hastigheten. Dette skyldes pakketap og en del påfølgende ekstra innsats for å prøve å be om data på nytt. I nett-baserte spill er jo ikke dette en særlig gunstig situasjon...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette har ingen ting med enheten satt opp som ruter eller aksesspunkt å gjøre, men skjer dessverre ofte med trådløst nett generelt. Det eneste som hjelper er å sørge for bedre dekning i form av mindre forstyrrelser og færre hindringer. Det kan være svært vanskelig i praksis, med riving av vegger og ekstra antenner etc. Det spørs om ikke dette er å løse feil problem.

Den enkleste og beste løsnnigen er rett og slett å legge opp en nettverkskabel. Å borre et par hull og ta noen turer med en kabelklemmepistol til noen hundrelapper gir deg langt bedre og mer stabil nettforbindelse enn noe trådløst som hittil er oppfunnet...

Hjemme i vårt hus har vi alle stasjonære maskiner koblet opp mot ruteren med kabel. Det trådløse er bare for å kunne bruke den bærbare til mer tilfeldige og enkle oppgaver som mail og surfing i sofakroken.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]