Problemer med hvilemodus?

Mange brukere av bærbare PCer og Windows 98 har hatt problemer med hvilemodus. Noen maskiner vil ikke slå seg av, men henger. Andre maskiner starter ikke opp igjen på en fornuftig måte, med blant annet problemer med mus som ikke virker osv. Løsningen kan være programmet Power Management TroubleShooter.

Programmet ligger også på Windows 98-CDen, men Microsoft har nå utviklet en forbedret versjon. Programmet kan løse problemer med hvilemodus, i hvert fall på noen maskiner. Filen heter pmtshoot.exe (Power Management TroubleShooter) og kan lastes ned fra:

Når programmet kjøres, blir du bedt om å sette maskinen i hvilemodus, deretter starte den opp igjen. Programmet vil da analysere hvordan de forskjellige driverne og programmene oppfører seg i forhold til rutinene som settes i gang i forbindelse med å gå i hvilemodus og tilbake igjen. Og best av alt: Det hender at det klarer å rette opp feilene som kan oppstå.

På min Toshiba hadde jeg forskjellige problemer tidligere. Noen ganger ville ikke maskinen "våkne" igjen, andre ganger virket ikke musen, i stedet var styrepinnen i tastaturet blitt aktiv.

Etter at jeg kjørte den nye versjonen av Pmtshoot har maskinen oppført seg slik den skal (bank i bordet...).