Problemer med bredskjerm

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei.
Jeg har kjøpt meg ny widescreenskjerm til pc-en. Imidlertid vises de fleste nettsidene, bl a Din Side, kun på venstre side av skjermen, mens høyre side kun er hvitt tomrom.
Fins det noen innstillinger man kan gjøre, slik at innholdet vises på midten, eventuelt strukket?

Hilsen
Kjell

Datadoktoren svarer

Hei Kjell, det er ikke så mange nettsider som er tilpasset høyoppløselige bredskjermer. Det er viktig for de ansvarlige at alle kan lese sidene, enten de har en skjerm med 1024 piksler i bredden, eller 1.680 piksler, som større bredskjermer ofte har.

En av fordelene med denne typen skjermer (foruten at hele skjermen fylles ved videoavspilling) er at du kan plassere to programvinduer ved siden av hverandre. Hvis du derimot maksimerer et nettleservindu, kan du oppleve (som du beskriver) tomrom til høyre på mange sider. En løsning er å forandre størrelsen på vinduet manuelt slik at det passer med bredden, og plassere vinduet på midten av skjermen (se eksempel under). En annen mulighet er å bruke zoom-funksjonaliteten som nettlesere som f. eks Opera har innebygd.

Etter hvert vil vi garantert se mange nettsider som utnytter plassen i bredden bedre. Men pr i dag er det få (i hvert fall av de store nettstedene) som tør å gjøre det, i frykt for at leserne ikke får med seg hele innholdet.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

image: Problemer med bredskjerm


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!