Problemer etter re-installering

Hei,

For en stund siden fikk jeg total-crash på min Dell-maskin på grunn av virus.Måtte få komplett ny innstallasjonsdisc fra Dell for å få den "oppegående" igjen.

Etter nyinnstallering får jeg hele tiden en feilmelding på skjermen at den mangler driver for SM-busskontroller, men maskinen virker.

Men nå til spørsmålet. Hva skjer hvis jeg oppgraderer BIOS til en nyere versjon? Vil jeg miste noe av dataene som ligger på maskinen fra tidligere. Har forstått at driveren for SM-busskontroller ligger i BIOS.

Kan heller ikke spille DVD-filmer påmaskinen lengere, selv om det er en DVD / CD spiller med brenneregenskaper for CD. Får feilmelding at MPEG2 filen mangler. Hvor kan jeg da eventuelt få tak i den rette filen?

Håper på svar så alt vil virke igjen fullt tilfredstillende.

MVH
Svein

Datadoktoren svarer

Hei

Hvis dette har virket tidligere skal det ikke være nødvendig å gjøre noe med BIOS. Det skal rom regel bare gjøres i ekstreme tilfeller.

Det er nok heller et driverproblem og den ligger ikke i BIOS. Driveren skal ligge på installasjonsdisken din, eventuelt kan den lastes ned fra Dells nettsted.

Når det gjelder DVD-avspilling er det en kodek og et avspillerprogram som skal installeres, Dette skal også ligge på installasjonsdisken, hvis dette fulgte med originalt på maskinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis ikke det fungerer kan du laste ned VLC mediaplayer, den er gratis. Du kan lese mer om den i denne artikkelen 818384

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar