Private filer på jobbens PC

Hei,

Jeg har en laptop som jeg bruker på jobb. Noen ganger har jeg lagret private familiebilder der,men slettet de etterpå.

Mitt spørsmål er om disse noen gang kan finnes igjen når feks arbeidsgiveren tar PCen tilbake?

Blir det du sletter HELT borte??

Hva med web samtaler? Kan de ha blitt lagret og kanskje finnes igjen av andre i ettertid?Har ikke satt msn i modus for å lagre samtaler så dette gjelder vel web samtaler også?

Håper du kan svare på dette...

Mvh Meg.

Datadoktoren svarer

Hei

Når du sletter filer blir de ikke slettet, men lagrinsområdet blir markert som ledig av operativsystemet. Dette området vil da bli overskrevet av nye data i framtiden. Når dette skjer er umulig å vite. Det kan ta sekunder eller uker, og du kan ikke påvirke dette.

Det finnes programmer som kan overskrive filer, men dette er en tungvint og kanskje litt paranoid måte å løse problemet på.

Når arbeidsgiver får tilbake PCen vil alt innholdet på den under normale omstendigheter bli
slettet ved at disken blir formatert og operativsystem og standardprogrammer blir installert på nytt og maskinen overtatt av noen andre.

Skaff deg heller et lite minnekort på noen GB som du alltid oppbevarer sammen med myntene i lommeboken din. Skal du lagre noe privat, så gjør du det på denne i stedet for på harddisken i jobbens PC.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder meldingslogg for MSN så lagres ikke disse på maskinen når du ikke har valgt dette alternativet i programmet. Samtaler lagres ikke i det hele tatt, uansett.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar