Acer Predator 21 X lansert

Prislapp: 90.000 kroner!

Acers nye spill-bærbar kommer neppe til å selge i bøtter og spann.

BEIST: Med en kurvet 21-tommers skjerm og heftig maskinvare er Predator 21 X trolig verdens råeste spill-bærbar. Foto: Acer
BEIST: Med en kurvet 21-tommers skjerm og heftig maskinvare er Predator 21 X trolig verdens råeste spill-bærbar. Foto: Acer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

90.000 kroner. Det er den norske prisen vi har fått oppgitt på Acers nye, bærbare spillmonster Predator 21 X.

Men for en maskin. Her er det ikke spart på mye.

Lar deg sikte med øynene

Predator 21 X er verdens første bærbare PC med kurvet skjerm. Som navnet tilsier, er den 21 tommer over diagonalen og har en oppløsning på 2560x1080 piksler, med 120Hz oppfriskningsrate og G-sync (Nvidia-teknologi som gjør at skjermkort og skjerm er i harmoni, slik at man ikke opplever at bildet «deles»).

Vel så interessant er at maskinen har innebygd øyesporing fra Tobii, som gjør at du også kan bruke øynene når du spiller, for eksempel for å sikte på en motspiller eller bare se på hva du skal gjemme deg bak. Over 45 titler skal støtte denne teknologien allerede; blant annet Watch Dogs 2 og Deus Ex: Mankind Divided.

BUET: Den 21 tommer store skjermen er buet, og maskinen byr på øyesporingsteknologi. Foto: Acer
BUET: Den 21 tommer store skjermen er buet, og maskinen byr på øyesporingsteknologi. Foto: Acer Vis mer

Rå maskinvare

På innsiden er Predator 21 X utstyrt med en overklokkbar 7. generasjon Intel Core i7-prosessor (i7-7820HK), 64 GB RAM (DDR4-2400) og to Nvidia GeForce GTX 1080-kort i SLI.

Den har også støtte for inntil fire 512 GB SSD-disker i et Raid 0-oppsett, der to av dem kan være av NVMe PCIe-typen, samt en 1 TB magnetisk harddisk (7200rpm).

Maskinen har også støtte for Thunderbolt 3 via USB-C, slik nye Macbook Pro også har.

For å holde dette gående er maskinen utstyrt med to strømforskyninger, fem vifter og ni varmeledere. Acers «Dust defender»-teknikk skal hjelpe til med å holde viftene fri for støv.

image: Prislapp: 90.000 kroner!

Kan lyse som man vil

Cherry MX Brown-tastaturet lar deg styre fargen på bakgrunnsbelysningen individuelt for hver tast, og lar deg velge blant 16,7 millioner farger.

Tastaturet er i full størrelse, med en trådløs numerisk del som er festet magnetisk. Den kan snus rundt om du heller vil ha en styreflate tilgjengelig.

Og vekten? 8,8 kilogram.

Maskinen kommer til Norge i mars, og får altså en prislapp på svimlende 89.990 kroner.

=> Dinside PC-tester
=> Flere saker fra CES 2017

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!