<div align=center>Ill: Per Ervland</div>
Ill: Per Ervland
Vis mer

Priskrig på bredbånd

Bredbåndet i Norge blir stadig billigere, og i løpet av måneden har nesten samtlige av de store aktørene enten satt ned prisene, økt båndbredden, eller begge deler. DinSide Data gir deg oversikten!

Prisene på bredbånd synker stadig og i dag får du mer båndbredde for pengene enn noensinne, i følge en oversikt innhentet av DinSide Data i dag.

Der du før måtte ut med nesten en tusenlapp for en knapp megabit, er det nå få som tilbyr båndbredde lavere enn dette. I følge dagens oversikt er det billigste tilbudet på 4 mbit linje på under 500 kroner i måneden - og det er ingen tegn på at prisene vil slutte å falle med det første.

Økt konkurranse og ADSL2+

Årsaken er en aldri så liten priskrig som brøt ut mot slutten av forrige måned. Plutselig økte Telenor hastigheten på ADSL uten å øke prisene, og selskapet har senere blitt fulgt av både Bluecom, Nextgentel og ikke minst Tele2 - som har senket prisene sine tre ganger i løpet av en måneds tid.

De lave prisene kan også skyldes økt konkurranse fra en rekke nykommere som tilbyr den neste generasjonen bredbånd over telelinjene - ADSL2+, som også tilbyr høyere hastigheter over større rekkevidder.

Samtidig har gratisleverandøren Start kommet med ADSL-tilbud på 1 og 2 mbit med priser som ikke uventet utfordrer de etablerte aktørene. 2 mbit-tilbudet deres er allerede det billigste tilbudet på denne hastigheten i denne oversikten.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde
Vis mer


Ingen er billigst

Det er ingen klar vinner i prisoversikten vår, men som vanlig er det en klar taper. Telenor er den eneste tilbyderen som ikke er billigst i noen enkeltkategori, og får derfor den tvilsomme æren av å være den dyreste av de store bredbåndsleverandørene til privatmarkedet.

Alle de fire andre har imidlertid én hastighet der de slår konkurrentene, og NextGenTel utmerker seg ved å være de eneste med en 3 mbit ADSL-linje samtidig som de er de eneste med tilbud på over 5 mbit.

De fleste leverandørene oppgir nå også den totale årskostnaden for abonnementene sine, som er en positiv nyhet for de av oss som liker å planlegge. IP-telefoni har også blitt mer eller mindre standard, sammen med at alle er flinke til å oppgi hva den månedlige ekstraavgiften er hvis du ikke har fasttelefon.

Gratis etablering

- Gratis etablering har nok kommet for å bli, fikk vi høre på salgslinjen til Bluecom i dag, og det ser ut til å stemme godt over ens med de andre tilbyderne også. Selv om de fleste nå har gratis etablering, er det imidlertid kun som en del av forskjellige kampanjer.

Få var derimot villige til å fortelle DinSide Data hvor lenge disse kampanjene vil vare, som bidrar til å gjøre det vanskelig å kåre noen klar vinner på dette punktet.

Bruk våre verktøy

På DinSide.no finnes det flere verktøy å bruke for deg som er på jakt etter bedre bredbånd, eller lurer på om linjen du har i dag er et god nok. Vi anbefaler derfor alle å ta en nærmere titt på disse:

DinSides Bredbåndskalkulator
DinSides surformeter - (Uten Java)

Husk også at de fleste tilbudene i oversikten i dag krever at du binder deg for minst ett år om gangen. Telenor vil for eksempel kreve 1.000,- kroner av deg hvis du avslutter abonnementet innen et år - som i så fall må faktureres inn i prisen ved et eventuelt leverandørbytte.