Priskrig på bærbare PC-er

DinSides PC-oversikt utløste kniving blant nettbutikkene.

DinSides PC-oversikt har i mange år vært en av de største prispresserne i PC-markedet. Tidligere denne uka presenterte vi en sammenligning av PC-tilbud der vi hadde tatt utgangspunkt i noen av de største modellene, med 17" skjermer.

Vinner-kamp

Vinneren i oversikten ble Amentio/Datakjeden, med modellen HP G72-b10. Denne byr blant annet på 320 GB harddisk, dobbelkjernet Intel Pentium-prosessor, 3 GB minne og bra med tilkoblingsmuligheter i tillegg til stor, høyoppløst skjerm. Prisen hos Amentio/Datakjeden var på publiseringspunktet 4.198 kroner, noe som var vesentlig billigere enn i de andre butikkene vi sjekket.

Like etter publisering besluttet imidlertid Komplett å skru ned prisen fra 4.995 kroner til 4.095 kroner på denne modellen, mens prisen hos Amentio/Datakjeden samtidig ble skrudd opp til 4.690 kroner. Dermed måtte vi oppdatere oversikten, og kåre Komplett til ny vinner.

-Skyldtes systemfeil

Da vi kontaktet Amentio/Datakjeden om dette og den spesielle prisoppgangen, fikk vi til svar at det dreide seg om en systemfeil som automatisk hadde ført til en for høy utpris.

I samme øyeblikk satte Amentio/Datakjeden ned igjen prisen, denne gang til samme nivå som Komplett, 4.098 kroner.

Nytt tilbud

Asus K72DR
Asus K72DR Vis mer


Samtidig kom en annen aktør, PS, på banen med en ny kampanjemodell til under 5.000 kroner, som de kontaktet DinSide-redaksjonen om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne overgår alle PC-ene i oversikten suverent på spesifikasjoner, men koster altså 900 kroner mer enn vinneren. Asus K72DR har en kraftig AMD Phenom II-prosessor, 4 GB minne, 640 GB harddisk og ATI Radeon HD5470-prosessor. Til 4.990 kroner altså.

OPPDATERT: PS.no har ikke flere av denne modellen igjen.

Du finner den opprinnelige sammenligningen av sju PC-tilbud her.