Priskaos hos Elkjøp

Ikke alltid like lett å finne riktig pris på et produkt hos elektronikk-giganten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

”Dette er ikke salg, det er Elkjøp”, er tittelen på reklamebilaget som selskapet i disse dager distribuerer til husstander i hele Norge. Dette må kunne sies å være en litt uheldig tittel, i hvert fall hvis man ser nærmere på MP3-spilleren Creative Zen Stone.

Veiledende pris er nemlig 349 kroner, men i bilaget er den priset til 699 kroner, eller mer enn det dobbelte av veiledende pris.

Vi har i tidligere artikler kommentert at prisen kan variere sterkt fra butikk til butikk, i dette tilfellet var altså prisen 100% høyere enn hva Creative selv vurderer som normal salgspris.

Fire ulike priser

Fra Elkjøpa annonseavis gjeldende fra mandag 18. juni.
Fra Elkjøpa annonseavis gjeldende fra mandag 18. juni. Vis mer


DinSide Data ringte til et par Elkjøp-butikker for å sjekke om prisen stemte med virkeligheten, noe den slett ikke gjorde. Elkjøp Vinterbro tok nemlig 499,- for den samme spilleren, 150 kroner mer enn veiledende pris, mens Elkjøp Lørenskog tok bare 299 kroner, som er 50 kroner billigere enn veiledende pris, og 200 kroner billigere enn hos Elkjøp Vinterbro.

Vi sjekket også nettbutikken elkjop.no, og der var prisen 349 kroner.

Med fire forskjellige prislapper som varierer mellom 299 og 699 for ett og samme produkt, er det særdeles vanskelig for kunden å vite om hun betaler riktig pris for varen.

Selvstendige butikker

Åshild Indresøvde, Informasjonssjef i Elkjøp, ønsket ikke å kommentere det aktuelle produktet, men uttalte seg på en generell basis:

- Vi har forskjellige systemer for nett og butikk, og butikkene er jo selvstendige selv om de tilhører Elkjøp-kjeden. Derfor kan det være lokale variasjoner i pris mellom butikkene.

Videre forteller hun at butikkene burde selge produktet til prisen som er annonsert i et bilag.

-Trykkfeil

Thomas Hegerlund, salgssjef i Elkjøp Norge, forklarer at det dreier seg om en trykkfeil.

- Dette har en veldig enkel forklaring, det hele dreier seg om en trykkfeil. Denne MP3-spilleren har en altfor høy pris. Det er veldig beklagelig, og er noe vi burde fanget opp tidligere.

Faksimile: elkjop.no
Faksimile: elkjop.no Vis mer


Er det slik at det lønner seg å handle på nett og ikke i butikk hos dere?

- Det vil alltid være lurt å sjekke prisen på nett, da det er billigere å drifte en nettbutikk og prisene kan derfor være noe lavere enn i butikken. Men vi prøver å etterstrebe lik pris i butikken også. I dette tilfellet har det ingen sammenheng at prisen er forskjellig fra nett til butikk. Det er faktisk veldig ofte lik pris i butikken som på nett.

På spørsmål om hvorfor prisene varierer fra butikk til butikk forklarer Hegerlund at dette har en sammenheng med konkurransesituasjonen lokalt.

- Butikkene følger ofte det lokale markedet. Vi skal være billigst der hvor vi er lokalt, det er derfor prisen kan variere. Men det skal i utgangspunktet være lik pris i alle våre butikker.

Bruk prissammenligningsverktøy

Det er mange grunner til å sjekke prisen flere steder før man handler, og ikke stole blindt på at man får produktet billig fordi man velger å handle i en kjede med image som billig. I Norge har vi uavhengige prissammenligningstjenester som for eksempel DinPris, som har de fleste aktørene på elektromarkedet i sin database, med unntak av Elkjøp vel og merke.

Har du kjøpt et produkt til for høy pris? Ta kontakt med DinSide eller bruk kommentarfeltet under.

[Ugjyldig objekt (debatt)]