Prisene på LCD-skjermer faller

Det har versert rykter om at prisene på LCD-skjermer skulle stige i løpet av sommeren, men dette ser ikke ut til å holde stikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter sommerferien sjekket vi hvordan prisene i vår test av LCD-skjermer hadde utviklet seg. Det viste seg at de nesten uten unntak har falt i pris. Enkelte modeller har falt betydelig mens andre har blitt helt marginalt redusert.

Noen produkter har beholdt prisen, og den aller laveste har steget litt, men dette skyldes spesielle omstendigheter.

Størst fall på de dyreste

Blant de lekreste og mest kostbare skjermene finner vi ikke overraskende det største prisfallet.
Den desidert dyreste skjermen, Eizo FlexZcan L685, har falt fra 19 495 kroner til 13 995 kroner.
Denne dramatiske prisereduksjonen som skyldes at det har kommet nye toppmodeller med enda bedre ytelse – EX-serien. EX-modellene har større kontroll over og fleksibilitet i fargegjengivelsen, og er beregnet på å kunne erstatte CRT-skjermer for bruk i grafisk produksjon.

Men også de mindre skjermene, som den elegante Hercules Prophetview 720, har prisene sunket kraftig. Opprinnelig lå den på 5 895 kroner, mens vi nå ser den avertert til 4 695 kroner.

De laveste prisene er ikke slått

Den desidert laveste prisen i vår test hadde 15-tommeren frra CCet, med en pris på 3 719 kroner. Dette skyldes at SmartClub hadde tatt inn et stort parti som de solgte til en spesielt lav pris, i en ganske lang periode.

Nå finner vi ikke lenger denne LCD-skjermen hos SmartClub, men skjermen finnes tilgjengelig hos andre forhandlere, riktignok til en litt høyere pris - 4 200 kroner, siden det ikke lenger er snakk om en partivare som selges til ekstrem lavpris. SmartClub og andre store butikker/kjeder har ofte partivarer på tilbud som ikke står på nettsidene, så det kan være lurt å ta en telefon til butikkene.

De beste prisene?

Vi har nå oppdatert prisene på alle produktene i oversiktene i testen, og du kan supplere ved å sammenligne priser på LCD-skjermer fra en rekke forskjellige salgssteder ved å trykke her.

Denne tjenesten har fått navnet DinSide Shopping og kan brukes til å søke etter dagsaktuelle priser på enkeltprodukter eller på kategorier av produkter. Tjenesten er et samarbeide med Kelkoo, og dekker selvsagt ikke absolutt alle forhandlere på det norske markedet. Likevel kan det være et sted å starte, som gir deg mye informasjon med noen få museklikk.