Åshild Indresøvde er informasjonssjef i Elkjøp Nordic Foto: Elkjøp
Åshild Indresøvde er informasjonssjef i Elkjøp Nordic Foto: ElkjøpVis mer

- Prisen var feil!

DinSide kåret en PC fra Elkjøps nettbutikk til månedens beste. Straks ble prisen satt opp med 1.000 kroner, uten at vi ble orientert.

Undertegnede våknet til en flom av eposter fra lesere som var i kjøpsmodus etter å ha lest om De beste PC-tilbudene på DinSide i morges. Vinneren i oversikten, en Samsung Q330 fra Elkjøps nettbutikk, kostet nemlig slett ikke 4.395 kroner som vi hevdet, men 5.395 kroner. Dermed ble det beste PC-tilbudet i praksis ganske ordinært.

- Vi beklager virkelig det inntrufne, sier informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp Nordic til DinSide.

- Det viste seg at dette var et produkt som var feilpriset, og den prisen dere har gått ut fra i kåringen ble rettet opp så fort vi oppdaget feilen. Det var egentlig en annen, utgående modell som skulle prises til 4.395 kroner, fortsetter hun.

Var informert

DinSide informerte imidlertid Elkjøp i går om at de hadde vunnet kåringen med den aktuelle modellen. Dette gjør vi nettopp for å avsløre eventuelle misforståelser og feilprisinger. Vi fikk da ingen indikasjoner på at noe var feil. Ifølge Elkjøp skyldes dette rett og slett at de ikke var klar over feilprisingen, fordi DinSide ikke opplyste om at den kostet 4.395 kroner.

- Da jeg klikket på lenken til PC-en etter at dere informerte oss, var prisen allerede rettet til 5.395 kroner, sier Indresøvde.

Setter ned prisen i helgen

På spørsmål fra DinSide om de er villige til å sette ned prisen til 4.395 kroner i en periode, får vi til svar at det ville bety svært store tap for Elkjøp, men at de så på saken. Litt senere får vi en ny telefon fra Indresøvde, med beskjed om at de vil sette ned prisen noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har bestemt oss for å sette ned prisen til 4.995 kroner, og la den ligge til den prisen i hele helgen, forteller Indresøvde.

Et godt tilbud

Selv om 4.995 kroner betyr en prisnedsettelse på 400 kroner, er det langt igjen til 4.395 kroner som var prisen vi gikk ut fra i kåringen. Det er uansett en god pris, mener vi. Oversikten vår viser at tilsvarende konfigurasjoner fra konkurrentene stort sett koster noen hundrelapper mer.

Netshop har derimot fortsatt samme maskin med 320 GB harddisk til 4.395 kroner som ukens tilbud.

I den oppdaterte tabellen under finner du samtlige tilbud vi har vurdert. Du finner omtale av hvert enkelt tilbud på siden for de beste PC-tilbudene:

* Bruk prisguide, prisjakt eller kelkoo for å finne dagsaktuelle priser** Våre målinger tyder på litt lavere batterilevetid enn det som er oppgitt.
* Bruk prisguide, prisjakt eller kelkoo for å finne dagsaktuelle priser** Våre målinger tyder på litt lavere batterilevetid enn det som er oppgitt. Vis mer