Prezi - nettets kuleste presentasjonsverktøy?

Plutselig ble Powerpoint SÅ døllt.

Dette er enda mer elegant enn det ser ut.
Dette er enda mer elegant enn det ser ut.Vis mer

Presentasjonsverktøy finnes det mange av. De fleste Windows-brukere sverger til Powerpoint, de fleste Mac-brukere til Keynote, mens noen også har begynt å bruke Sliderocket, som er en nettbasert variant som vi anbefaler deg å sjekke ut.

Slik unngår du Powerpoint-tabben

Vi har imidlertid også fått øynene opp for Prezi, som velger en litt annen tilnærming på det å holde presentasjon. Her er det nemlig mye som minner om prosessen der man skribler ned ideer på en serviett.

Et stort, blankt ark

For å prøve å forklare, begynner du med helt blankt, gigantisk ark der du kan tegne figurer, skrive tekst, lime inn bilder eller videoklipp. Dette gjør du helt fritt rundt på arket, og alle elementer kan roteres, flyttes og endres i størrelse. Alt foregår i nettleseren din, og du trenger ikke å laste ned noe som helst.

Når du så har fått på plass alt innholdet i presentasjonen, tegner du opp en sti for å definere i hvilken rekkefølge du ønsker å vise de ulike elementene. Presentasjonen kan du vise i fullskjermmodus, og hver gang du trykker, flytter "kameraet" seg til neste element. Det hele er svært elegant og har høy "wow"-faktor.

Dette illustreres selvsagt best med en video, så her er en vi fant på YouTube:


Etter å ha testet Prezi synes vi ideen er svært lovende. Det er et ganske uvant grensesnitt, men det imponerer oss allikevel hvor enkelt skaperne har klart å lage det, der hurtigtaster gjør det enda mer effektivt å lage presentasjoner. Bruker du Prezi neste gang du skal holde presentasjon vil du garantert imponere dine kolleger.

Prezi - nettets kuleste presentasjonsverktøy?


Vi har invitasjoner!

Prezi er foreløpig i privat beta, som betyr at du trenger en invitasjon for å kunne bruke det. Vi har fått en god håndfull invitasjoner, og alt du trenger å gjøre er å gå til http://www.prezi.com og trykke på "sign up now". I skjemaet som kommer opp angir du invitation by DinSide.no i feltet for hvor du har hørt om Prezi, så skal du få raskere behandling enn de andre som spør etter en betanøkkel.

PS! Du kan lære mer om hvordan Prezi fungerer på denne siden: http://prezi.com/learn/

Les også: SlideRocket banker Powerpoint