Praktiske snarveier i Windows 7

Snarveier er praktisk, orden og struktur har også fordeler. Kombinasjonen er topp!

De av oss som produserer eller organiserer innhold på PC-en møter alltid utfordringen i å kombinere orden og effektivitet. Hva som skal ligge hvor og hvordan man kommer til, det kan bli mye rot og manøvrering rundt i filsystemet med Windows Explorer (utforsker).

En av våre lesere påpekte en smart måte å organisere og hente opp snarveier til mapper i Windows 7. Det er sikkert flere av våre lesere som kjenner til den, men ganske sikkert enda flere som ikke gjør det. (Flere tips mottas selvsagt med takk!)

Problemet

Situasjonen er slik: Du har nettopp opprettet en mappe på maskinen som skal fylles med forskjellige filer i et prosjekt. Du kopierer over filer i undermapper, og vil gjerne lage snarveier til disse.

Høyreklikker du på en mappe finner du ikke noen bedre alternativer enn å lage en snarvei som ligges ved siden av originalen. En snarvei som starter rett ved siden av målet er altså Microsofts forståelse av en snarvei. De fleste av oss drar så denne snarveien over på skrivebordet, eller alternativt holder Alt-tasten nede og drar originalen over dit vi vil opprette en snarvei.

Men i stedet for å rote til skrivebordet med enda flere snarveier (det har en tendens til å bli mange av dem etter hvert), kan du bruke snarveien til Windows Explorer (utforsker) nede på oppgavelinjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gjør du det

I stedet for å høyreklikke på mappen klikker du med venstre museknapp, og drar mappen ned til Explorer-symbolet på oppgavelinjen.

Da dukker muligheten opp for å opprette en snarvei til denne mappen. Det skjer når du så slipper musknappen.

Praktiske snarveier i Windows 7


Når du så høyreklikker på Explorer-ikonet dukker disse snarveiene opp øverst og du har direkte tilgang uten å rote til skrivebordet!

Praktiske snarveier i Windows 7


Vi takker vår leser Bernt Anders for tipset.

Her finner du flere Slik gjør du det-artikler


Har du tips til temaer vi kan ta opp i Slik gjør du det-spalten? Send oss en epost!