Powerleap med 1.4 GHz prosessor for eldre PCer

Å oppgradere en PC krever ofte bytte av hele hovedkortet, samt flere andre deler. Powerleap har en langt enklere løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det behøver ikke å være dyrt å oppgradere en PC. Et nytt hovedkort koster vanligvis ikke mer enn en tusenlapp, og en kraftig prosessor koster gjerne det samme. Trenger du nytt minne blir ikke merkostnaden mer enn noen få hundrelapper. Men oppgraderingen innebærer en del jobb, og selv om operasjonene ikke behøver å være veldig kompliserte, vegrer mange seg for å sette i gang på egen hånd.

Powerleap har spesialisert seg på løsninger for sistnevnte gruppe. Deres siste oppgraderingspakke for PCer basert på Celeron og Pentium II-prosessorer innebærer normalt ikke stort annet enn å løsne den gamle prosessoren og sette i en ny, en jobb som ikke behøver å ta mer enn et par minutter.

1.4 GHz rett ut av esken

Dersom hovedkortet ditt støtter 100 MHz FSB, noe de aller fleste hovedkort for Pentium II-prosessorer produsert etter 1998 gjør, kan du glede deg over hele 1.4 GHz klokkehastighet etter oppgraderingen. Dersom du har et eldre hovedkort som bare støtter 66 MHz FSB, blir klokkehastigheten redusert til 924 MHZ, men også det burde gi et "kick" i ytelsen på eldre systemer.

Løsningen består av en Slot 1-adapter (evt Socket 370 for nyere Celeron-PCer) med påmontert prosessor og kjølevifte. Prosessoren er av siste generasjons Celeron-prosessor med 0.13 micron (Tualatin) teknologi og 256 KB annetnivå hurtigminne.

Rimelig

Prisen for prosessoroppgraderingen er US$169,95. Det blir ca 1.230 kroner med dagens gunstige kurs.

Løsningen kan kjøpes fra Powerleaps nettsider. Der vil du også finne mer informasjon om betingelser, og du kan også sjekke om ditt hovedkort støtter oppgraderingen.

Norsk distributør er CBK Communications AS, tlf 23 17 26 06.