Nettsiden weknowhatyouredoing.com henter offentlige statusoppdateringer fra Facebook som ikke akkurat setter folk i et godt lys.
Nettsiden weknowhatyouredoing.com henter offentlige statusoppdateringer fra Facebook som ikke akkurat setter folk i et godt lys.Vis mer

Poster du offentlig på Facebook?

Nettside viser hvem som hater sjefen, har fått nytt telefonnummer eller er fyllesyk.

Nettsiden we know what you're doing er morsom lesning. Alt den gjør er å hente offentlige statusoppdateringer som tilfredsstiller visse kriterier, f.eks. der noen skriver at de hater sjefen sin eller har fått nytt telefonnummer.

Så lenge man poster offentlige statusoppdateringer på Facebook, kan hvem som helst gjøre et søk og hente ut tilsvarende informasjon. Blant annet finnes søkemotoren Openbook til dette formålet, tilgjengelig for alle.

Les mer: Søkemotor avslører Facebook-oppdateringer

Pass på hvem som ser hva du poster

Vi antar at de færreste vil at hele verden skal få vite at man har fått nytt telefonnummer eller at man hater jobben. Derfor er det viktig å begrense hvem som får se det du poster på Facebook.

På Facebook kan du nå fininnstille oppdateringene dine, og når du poster ser du hvem som får se oppdateringen:

Poster du offentlig på Facebook?


Trykker du på pila ved siden av offentlig på dette bildet, kan du selv styre hvem som får se oppdateringen. Du kan for eksempel velge "kun venner" eller tilpasse det bedre der du angir at venner bortsett fra de som er med i "jobben"-lista di får se den. Da er det imidlertid viktig å lage listene sine korrekt.

Det er også mulig å endret dette etter at du har postet. Sjekk også personverninnstillingene der du kan justere hvem som får se bilder, statusoppdateringer, personlig informasjon etc.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også:
Hvem får se hva på Facebook?
Hjelp! Mamma er på Facebook!