Portstation - en smartere løsning

Har du vært borti problemet ned hvilke portreplikatorer som passer til de forskjellige bærbare maskinene i firmaet? Hva med en universell løsning som passer til alle bærbare PCer? Xircom har lansert en USB-basert modulær løsning på dette problemet.

Har du en bærbar PC er en portreplikator kjekk å ha. I stedet for å koble til et antall løse ledninger, setter du bare PCen inn i replikatoren. Da er alle ytre enheter som nettverk, mus, tastatur, skriver osv. koblet opp på en gang.

Problemet

Dette er en fin løsning så lenge det ikke er mekanisk slark og dårlig kontakt mellom PCen og replikatoren. Da er det alltid like spennende hver gang du skal starte opp PCen, hva er det som ikke virker denne gangen…

Men det er også andre problemer som er forbundet med en portreplikator. Den passer bare sammen med PCer fra en fabrikant, i verste fall bare sammen med en modellserie fra en fabrikant. Dermed blir firmaet lettere avhengig av en leverandør, siden kostnadene stiger når forskjellige løsninger skal støttes.

Løsningen

Portstation - en smartere løsning

Xircom har en smart løsning på begge disse problemene – Portstation. Kort fortalt er det en fleksibel løsning, hvor du kobler forskjellige moduler sammen. Hver modul tilbyr én type port, som seriell, parallell, mus og tastatur, nettverk, ISDN, modem, USB-hub, nettverkshub eller andre løsninger.

Du komponerer din egen løsning ved å sette de aktuelle modulene sammen, som byggeklosser med endestykker i hver ende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele komposisjonen, koblet til de forskjellige lokale enhetene som skriver, nettverk, tastatur og mus, kobles til PCen med en enkel USB-kabel, så er alt tilkoblet.

Nesten perfekt

Portstation-løsningen er både fleksibel og merkenøytral, og er et glimrende alternativ til en portreplikator.

Det eneste er at du må koble til strøm og skjerm med egne kabler – her kan ikke USB gjøre jobben.

Noen vil kanskje bli litt skuffet over at nettverkstilkoblingen bare er på 10 Mbit. Dette skyldes at dagens USB ikke har større kapasitet. Dette er i ferd med å endre seg siden Intel ser ut til å legge sine muskler bak USB 2.0 i stedet for å satse på 1394/FireWire. Da vil hastighetene komme opp på 3 - 400 Mbit, og gi rom for blant annet raskere nettverksløsninger og portable lagringsmedia.

Tilgjengelig nå

Xircom leverer allerede Portstation i USA, og den norske distributøren CHS har også produkter på vei inn.

Prisnivået ligger på 1 800 kroner for en basisenhet med parallellport, mus og tastatur, nettverk og endestykker.

Priseksempler på separate moduler er 390 kroner for en parallellport, 785 kroner for en 7-ports USB-hub og 940 kroner for to serieporter. Nettverksmodulen koster separat 1 020 og bare endestykkene 785 kroner.

Dette er foreløpige prisindikasjoner, ta kontakt med din fohandler for et konkret pristilbud.

Alle priser er oppgitt ekskl. mva.