Polaroid Pogo: Kamera med innebygd fotoskriver

Polaroid er tilbake.

Alle som er oppvokst på 70-tallet har et eller annet forhold til det revolusjonerende Polaroid-kameraet. Selv om billedkvaliteten var så som så, var det en fantastisk opplevelse å knipse bilder og kunne betrakte dem på papir et par minutter etterpå.

Polaroid ble en hit både blant innovatører og åstedsgranskere, men nå har naturligvis tiden for lengst rent ut for den geniale oppfinnelsen.

Grunntanken den samme

Men nå er Polaroid tilbake, denne gangen med Polaroid Pogo, et digitalt lommekamera med innebygd fotoskriver.

I følge produsenten skal det gå maks et minutt fra du har tatt bildet til du har det på papir. Og størrelsen? 5 x 7,5 cm. Litt lite til å ramme inn på veggen altså, men greit nok til mye annet.

Polaroid Pogo: Kamera med innebygd fotoskriver


Innebygd redigering

Om du vil skrive ut eller ikke er naturligvis helt opp til deg selv. Alle bilder lagres heldigvis på minnekortet, og du må selv trykke på Print-knappen for å få ut papirkopien. Men før du kommer så langt, kan du gjøre enkle redigeringer, klipping og tilføye ramme til bildet, hvis du ønsker det.

Papiret er et spesialpapir med innebygde fargekrystaller. I en spesiell prosess, som innbefatter oppvarming av krystallene, endrer krystallene karakter og skal kunne gjenskape hele fargespekteret, hevder Polaroid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkelt

Kameraet er for øvrig temmelig enkelt spesifisert. 5 megapiksels bildebrikke, ingen optisk zoom (men 5x digital), tre tommer skjerm og oppladbart batteri. Kameraet bruker vanlige SD-minnekort.

Pris i USA er 199 dollar. Vi har foreløpig ikke noen informasjon om norske priser. Du finner mer informasjon hos Polaroid.